Грубо кажучи, Pao de Lo – це лимонний бісквіт з заварним кремом, лише не у класичній подачі.
До речі, цей десерт я буду готувати завтра у ресторані на гастровечері португальської кухні)
Інгредієнти:
- Яйця 8 шт.
- Лимон 4 шт.
- Цукор 300 г
- Борошно 200 г
- Вершкове масло 100 г
- Соняшникова олія 100 г
- Порошок до печива 15 г
Спосіб приготування:
Спочатку печемо бісквіт. 5 яєць збиваємо з половиною цукру (150 г) до утворення стійкої білої піни. Знімаємо цедру з усіх лимонів та додаємо до піни. Плавно вливаємо олію, таким чином піна утвориться ще більш стійкою. Тоді додаємо поступово борошно з розпушувачем. Тісто готове. Вливаємо у форму та випікаємо при температурі 160 градусів протягом 40 хвилин.
Заварний крем:
Вичавлюємо фреш з лимонів та змішуємо його з маслом, цукром та яйцями. Це все заварюємо на паровій бані до утворення консистенції крему.
За допомогою кондитерського шприца начиняємо бісквіт крем. Так, саме начиняємо, ви не помилились) . Зверху вирівнюємо кондитерським шпателем, щоб не було видно отворів від шприца і ставимо десерт в холодильник. Коли охолоне, розрізаємо і вуаля – бісквіт з вкрапленням крему готовий.