Pão de Ló – португальський десерт

Грубо кажучи, Pao de Lo – це  лимонний бісквіт з заварним кремом, лише не у класичній подачі.

До речі, цей десерт я буду готувати завтра у ресторані на гастровечері португальської кухні)

Інгредієнти:

  • Яйця 8 шт.
  • Лимон 4 шт.
  • Цукор 300 г
  • Борошно 200 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Соняшникова олія 100 г
  • Порошок до печива 15 г

Спосіб приготування:

Спочатку печемо бісквіт. 5 яєць збиваємо з половиною цукру (150 г) до утворення стійкої білої піни. Знімаємо цедру з усіх лимонів та додаємо до піни. Плавно вливаємо олію, таким чином піна утвориться ще більш стійкою. Тоді додаємо поступово борошно з розпушувачем. Тісто готове. Вливаємо у форму та випікаємо при температурі 160 градусів протягом 40 хвилин.

Заварний крем:

Вичавлюємо фреш з лимонів та змішуємо його з маслом, цукром та яйцями. Це все заварюємо на паровій бані до утворення консистенції крему.

За допомогою кондитерського шприца начиняємо бісквіт крем. Так, саме начиняємо, ви не помилились) . Зверху вирівнюємо кондитерським шпателем, щоб не було видно отворів від шприца і ставимо десерт в холодильник. Коли охолоне, розрізаємо і  вуаля – бісквіт з вкрапленням крему готовий.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *