Чи можна з перлової каші, доволі простого продукту, приготувати вишукану страву? Звісно! У світі немає нічого неможливого, а вже в кулінарному світі – і поготів. Тож, сьогодні, ми будемо готувати Орзотто. Орзотто – італійська страва, схожа на різотто, але приготована з перлового ячменю замість рису.
Все, що нам потрібно – це перлова крупа, цибуля, часник, печериці, пармезан, вершки, масло та натхнення. З цієї нехитрої комбінації ми через півгодини отримаємо запаморочливе орзотто з грибами. Додаємо до нього улюблене вино, а треба зауважити, що білі гриби в цьому плані дуже зручний продукт. Як на мій смак, до них все добре йде – від к’янті до шардоне.
Каша перлова -200 г
Цибуля ріпчаста-50 г
Часник -3 г
Печериці-100 г
Біле вино-30 мл
Пармезан-20 г
Вершки-60 мл
Масло -20 г
Бульйон або вода-300 мл
- Заливаємо перловку холодною водою на добу.
- Нарізаємо попередньо очищену цибулю, печериці почистити і нарізати півкільцями-3-4 мм
- Обсмажуємо в олії цибулю і гриби, додаємо перловку, потім додаємо біле вино і даємо йому випаруватися.
- Добавляємо бульйон або воду невеликими порціями.
- Добавляємо вершки, натертий на тертці часник та пармезан.
- Довести до смаку сіллю.
І відразу смакуємо ! Гарячим, з охолодженим вином.