ORZOTTO

Чи можна з перлової каші,  доволі простого продукту, приготувати вишукану страву? Звісно! У світі немає нічого неможливого, а вже в кулінарному світі – і поготів. Тож, сьогодні, ми будемо готувати Орзотто. Орзотто – італійська страва, схожа на різотто, але приготована з перлового ячменю замість рису.

 Все, що нам потрібно – це перлова крупа, цибуля, часник, печериці, пармезан, вершки, масло та натхнення. З цієї нехитрої комбінації ми через півгодини отримаємо запаморочливе орзотто з грибами. Додаємо до нього улюблене вино, а треба зауважити, що білі гриби в цьому плані дуже зручний продукт. Як на мій смак, до них все добре йде – від к’янті до шардоне.

Каша перлова -200 г

Цибуля ріпчаста-50 г

Часник -3 г

Печериці-100 г

Біле вино-30 мл

Пармезан-20 г

Вершки-60 мл

Масло -20 г

Бульйон або вода-300 мл

  • Заливаємо перловку холодною водою на добу.
  • Нарізаємо попередньо очищену цибулю, печериці почистити і нарізати півкільцями-3-4 мм
  • Обсмажуємо в олії цибулю і гриби, додаємо перловку, потім додаємо біле вино і даємо йому випаруватися.
  • Добавляємо бульйон або воду невеликими порціями.
  • Добавляємо вершки, натертий на тертці часник та пармезан.
  • Довести до смаку сіллю.

І відразу смакуємо ! Гарячим, з охолодженим вином.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *