Соуси на всі випадки життя

  1. Томатний соус для пасти чи піци

Інгредієнти: цибуля; зубчик часнику; орегано; томати; цукор; оливкова олія.

Нарізаємо дрібно цибулину та зубчик часнику. Смажимо на оливковій олії протягом 6-7 хвилин. Додаємо орегано перебиті в блендері томати та трохи цукру. Тушкуємо, поки соус не загусне. Додаємо сіль та перець і соус готовий до використання.

  1. Вершково-гірчичний соус

Інгредієнти: вершки, біла гірчиця, діжонська гірчиця, мед, сік лайма, насіння гірчиці та коріандру, зелень

Змішуємо вершки, чайну ложку білої гірчиці та 4 чайні ложки діжонської, 2 чайні ложки меду, сік лайму і розмішуємо на невеликому вогні. Насіння гірчиці і коріандру прогрійте на сухій сковороді і додайте в соус. Коли він почне густіти, додайте дрібно нарізану зелень — кріп, петрушку і будь-яку іншу за смаком, і зніміть з вогню.

Такий соус ідеально підійде для риби.

  1. Гранатовий соус до м’яса

Інгредієнти: 1 склянка свіжого гранатового соку, 2 столові ложки гранатових зерен, цукор, крохмаль, лимонний сік.

У каструлі змішуємо півсклянки гранатового соку, цукор та доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо, поки соку не стане в два рази менше. У той сік, що залишився в склянці, додаємо крохмаль, розмішуємо і повільно вливаємо до основної маси. Доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік і гранатові зерна. Готово!

  1. Зелена олія

Цей вид соусу часто фігурує у моїх відео-рецептах)

Інгредієнти: зелена цибуля, базилік, петрушка, кріп, молодий часник, олія, морська сіль

В блендері подрібнюємо всю зелень, додаємо олію і ще включаємо блендер на декілька оборотів. Якщо консистенція занадто густа, то додаємо ще олію, в іншому випадку – зелень.

Можна перелити в пляшечку і використовувати до салатів. Тільки перед вживанням обов’язково збовтайте.

  1. Гірчично-медова заправка

Інгредієнти: діжонська гірчиця, рідкий мед, яблучний оцет, оливкова олія, сіль, перець.

Змішати всі інгредієнти в банці з кришкою, що щільно закривається, і добре струснути. Поставити до холодильника мінімум на півгодини перед подачею.

Хай смакує!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *