- Цукрова пудра
Дуже простий і швидкий варіант декору. Можна вирізати трафарет і утворити красивий малюнок на шапці паски.
- Білкова глазур
Класичний і найпопулярніший варіант пасхального декору, який використовують практично усі. Білки збивають з пудрою або цукром до густого та стійкого стану і наносять на шапку.
- Цукати, горіхи, сухофрукти
Часто паски прикрашають сушеними ягодами, горішками, домашніми цукатами. Кольорово, красиво та дуже смачно.
- Шоколадна глазур
З нею паска отримає неймовірний смак і буде схожа на торт. Прикрасити можна додатково шматочками шоколаду або маленькими шоколадними цукерками.
- І мій улюблений декор – швейцарська меренга. Детальний рецепт нижче.
Інгредієнти:
- Яєчні білки 100 г
- Цукор 200 г
- Фреш лимона 10 г
Білки з цукром з’єднуємо і ставимо на водяну баню. Помішуємо вінчиком до розчинення цукру. Суміш виливаємо в чашу міксера і збиваємо на великих оборотах. В нас утвориться стійка піна, коли вона підніметься, додаємо фреш лимону і збиваємо ще 5 хвилин, не зменшуючи обороти.
Додаємо барвники і покриваємо готову паску меренгою.
З цієї меренги можна зробити бізе і використовувати як додатковий декор. Просто висадіть за допомогою кондитерського мішка бізе і сушіть при температурі 110 градусів протягом 1 години.
Веселих свят та смачної паски!