Як не дивно секрет всіх хороших шашликів – велика кількість цибулі. Співвідношення: на 1 кг м’яса 500 г цибулі.
- Гранатовий маринад
Інгредієнти:
- Сік одного гранату
- Соняшникова олія 100 г
- Мінеральна вода газована 100 г
- Сіль 1 ч.л.
- Коріандр на кінчик ножа
- Часник 3 зубці
- Лавровий лист 2 шт
- Перець
Все поступово змішуємо, вкінці додаємо мінеральну воду.
- Експрес маринад з ківі
Інгредієнти:
- Ківі 1 шт.
- Хмелі-сунелі
- Паприка солодка на кінчик ножа
- Соняшникова олія 100 г
- Розмарин свіжий 2 гілочки
- Сіль
- Перець
Ківі потрібно натерти на дрібній тертці і далі додавати всі інгредієнти поступово.
- Апельсиновий маринад
Інгредієнти:
- Апельсин 1 шт.
- Суха гірчиця 0,5 ч. л.
- Гірчиця в зернах 2 ч. л.
- Оливкова олія 100 г
- Імбир свіжий 50 г (очистити і дрібно натерти)
- Мінеральна газована вода 100 г
Натираємо цедру апельсину на тертці і вичавлюємо фреш. Далі додаємо поступово всі інгредієнти.
- Італійський маринад (як варіант до риби)
Інгредієнти:
- Кефір нежирний 100 г
- Біле сухе вино 50 г
- Цукор 2 ч.л.
- Прованські трави
- Імбир 50 г натертого
- Сіль
- Перець
- Гострий маринад
Інгредієнти:
- Темне пиво 200 г
- Перець чилі 1 стручок
- Солодкий мелений перець 1 ч. л.
- Мед 1 ст. л.
- Часник 2 зубці Коріандр на кінчик ножа
- Сіль
- Перець
Як найкраще нарізати м’ясо на шашлик?
Все дуже просто. Обирайте хороший ошийок і нарізайте на стейки, товщиною 2 см. І потім кожен стейк ще на бруски по 2 см, таким чином м’ясо добре обсмажиться.
Я б рекомендував до свинини використати апельсиновий маринад, а до яловичини гострий
Хай смакує!