5 маринадів на будь-який смак

Як не дивно секрет всіх хороших шашликів – велика кількість цибулі. Співвідношення: на 1 кг м’яса 500 г цибулі.

  1. Гранатовий маринад

Інгредієнти:

  • Сік одного гранату
  • Соняшникова олія 100 г
  • Мінеральна вода газована 100 г
  • Сіль 1 ч.л.
  • Коріандр на кінчик ножа
  • Часник 3 зубці
  • Лавровий лист 2 шт
  • Перець

Все поступово змішуємо, вкінці додаємо мінеральну воду.

  1. Експрес маринад з ківі

Інгредієнти:

  • Ківі 1 шт.
  • Хмелі-сунелі
  • Паприка солодка на кінчик ножа
  • Соняшникова олія 100 г
  • Розмарин свіжий 2 гілочки
  • Сіль
  • Перець

Ківі потрібно натерти на дрібній тертці і далі додавати всі інгредієнти поступово.

  1. Апельсиновий маринад

Інгредієнти:

  • Апельсин 1 шт.
  • Суха гірчиця 0,5 ч. л.
  • Гірчиця в зернах 2 ч. л.
  • Оливкова олія 100 г
  • Імбир свіжий 50 г (очистити і дрібно натерти)
  • Мінеральна газована вода 100 г

Натираємо цедру апельсину на тертці і вичавлюємо фреш. Далі додаємо поступово всі інгредієнти.

  1. Італійський маринад  (як варіант до риби)

Інгредієнти:

  • Кефір нежирний 100 г
  • Біле сухе вино 50 г
  • Цукор 2 ч.л.
  • Прованські трави
  • Імбир 50 г натертого
  • Сіль
  • Перець
  1. Гострий маринад

Інгредієнти:

  • Темне пиво 200 г
  • Перець чилі 1 стручок
  • Солодкий мелений перець 1 ч. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Часник 2 зубці Коріандр на кінчик ножа
  • Сіль
  • Перець

Як найкраще нарізати м’ясо на шашлик?

Все дуже просто. Обирайте хороший ошийок і нарізайте на стейки, товщиною 2 см. І потім кожен стейк ще на бруски по 2 см, таким чином м’ясо добре обсмажиться.

Я б рекомендував до свинини використати апельсиновий маринад, а до яловичини гострий

 

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *