Ідеальний морський гребінець з карамелізованим манго

Інгредієнти:

  • Морський гребінець
  • Манго
  • Перець чілі
  • Цукор
  • Спеції

Чому морський гребінець такий дорогий делікатес? Все дуже просто. У 80-х роках минулого століття надто активне розмноження бурих водоростей поставило морський гребінець на межу вимирання. Зараз популяція відновлюється, але до попередніх масштабів ще далеко.

Гребінці зараз розводять на фермах, вони виходять навіть солодшими від диких, але це вирощування вимагає значних коштів. В елітні ресторани при узбережжі щоранку постачають дикі гребінці, здобуті у відкритому океані. Спеціальні водолази збирають їх просто руками, тоді молюск не відчуває стресу від виловлювання сіткою і його смак найбільше цінується гурманами.

Отже, починаємо готувати.

Очищуємо стигле манго та нарізаємо його кубиками. Карамелізуємо фрукт та додаємо нарізаний перець чілі, сіль та перець. Морський гребінець обсмажуємо на розігрітій сковорідці з обох сторін протягом 2 хв, тобто по 1 хв на кожну сторону.

Подаємо гребінець гарячим з манго. Ось така проста у приготуванні страва зможе вразити ваших гостей наповал.

Хай смакує!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *