Ідеальна італійська паста: яка вона?

Перша в історії паста була нічим іншим, як звичайною мукою, яку змішували з водою і висушували на сонці. Своїм зовнішнім виглядом вона лише віддалено нагадувала ту, з якою ми маємо справу сьогодні. Потім протягом декількох століть паста виготовлялася у вигляді широких пластин, виключно з борошна твердих сортів

Італійці великі молодці, що придумали пасту, а весь світ підхопив і створив тисячі соусів і начинок до неї. Всі любителі готувати смачно знають, що немає нічого крутіше, ніж вникнути в основи і бази, а вже на основі них ускладнювати і розширювати рецептуру

Часом ми переоцінюємо складність приготування певних страв, віддаючи право на їх реалізацію кухарям кафе і ресторанів. Не потрібно боятися, за рідкісним винятком, краще вас все одно ніхто не приготує ту чи іншу страву. Інгредієнти абсолютно прості і доступні. В даному випадку для дотримання стилю беріть чорні спагетті, пофарбовані чорнилом каракатиці. Смак у них абсолютно такий же, як у класичних, але для візуальної насолоди вони тут незамінні.

21616992_1307665442676820_508159038_o

 

  • борошно грубого помолу — 0,5 кг
  • жовтки — 5 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • вода — 20 мл
  • чорнила каракатиці

 

Борошно просіяти гіркою, зробити в ньому заглиблення. Жовтки і яйце злегка збити з чорнилами каракатиці. Влити масу в ямку з борошна. Замісити тісто. Слідкувати, щоб вийшло повністю чорним. Якщо маса стала надто крутою, додати до неї воду. Скатати тісто в кулю, загорнути у вологий рушник і лишити в холодильнику на 30 хвилин.

У нашому ресторані Mon Chef Ви зможете насолодитись чорною пастою зі шпинатом та лососем

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *