Назва «тартар» у багатьох асоціюється з густим і ситним соусом, який подається до м’ясних та овочевих страв. Проте, у ресторанному меню це традиційний французький делікатес, який готується із сирого м’яса або риби.
Тартар не потребує спеціальної підготовки інгредієнтів, тому у Вас є можливість дуже швидко приготувати смачну закуску, від якої Ваші гості не зможуть встояти.
Отож розпочнемо
Складники:
- Філе тунця
- Авокадо
- Кінза
- Перець чилі
- Фреш лимонний
- Свіжий томат
Для соусу: апельсиновий фреш, мед, оливкова олія
Приготування:
- Нарізаємо філе тунця кубиками. Намагайтесь нарізати дуже дрібно, так риба швидше промаринується
- Очищаємо авокадо від скоринки та подрібнюємо до консистенції пюре. Можна використати блендер або навіть звичайну виделку
- Додаємо до авокадо кінзу, перець чилі, часник, лимонний фреш та свіжий перетертий томат
- Приступаємо до соусу. Змішуємо апельсиновий фреш, мед та оливкову олію
- За допомогою кулінарного кільця викладаємо тартар, на нього кульку гуакамоле і зверху поливаємо соусом. Рекомендую прикрасити страву мікрогріном, наприклад молодим горошком. Подається тартар разом з крутонами.
Порада: тунець повинен бути найкращої якості та свіжості, а авокадо дозріле та м’яке.
Смачного!
Щиро запрошую вас посмакувати моїм тартаром з тунця у ресторані Mon Chef