День Валентина – це ще одна можливість сказати про свою любов та зробити сюрприз коханій людині. Прекрасною несподіванкою може бути десерт, приготований власноруч.
Інгредієнти:
- Яйця 1 шт.
- Цукор 1 ст. л.
- Шоколад чорний 64% 50 г
- Вершкове масло 50 г
- Какао 1 ст. л не з гіркою
- Борошно 1 ст. л.
- Полуниця 6 шт.
- Цукор для карамелі 50 г
- Вершковий сир (філадельфія або маскарпоне) 80 г
- М’ята для декору
Спосіб приготування:
Яйце збиваємо з цукром до збільшення об’єму втричі і зміни кольору до світло-жовтого.
Паралельно розтоплюємо на паровій бані масло з шоколадом і поступово вливаємо яєчну масу тонкою цівкою, постійно помішуючи. В кінці додаємо борошно з какао, так щоб маса не осіла.
Розливаємо тісто по круглих формах, діаметром 7 см. Випікаємо 8 хв при температурі 200 градусів.
На готовий шоколадний бісквіт викладаємо полуницю і поливаємо цукровою карамеллю.
Цукрова карамель: розтоплюємо на легкому нагріві цукор і як тільки бачимо, що змінюється колір – знімаємо і поливаємо полуниці.
Біля десерту викладаємо кульку з вершкового сиру, щоб розбавити приторний смак. Прикрашаємо м’ятою.