Шоколадний десерт з полуницею для романтичного вечора

День Валентина – це ще одна можливість сказати про свою любов та зробити сюрприз коханій людині. Прекрасною несподіванкою може бути десерт, приготований власноруч.

Інгредієнти:

  • Яйця 1 шт.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Шоколад чорний 64% 50 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Какао 1 ст. л не з гіркою
  • Борошно 1 ст. л.
  • Полуниця 6 шт.
  • Цукор для карамелі 50 г
  • Вершковий сир (філадельфія або маскарпоне) 80 г
  • М’ята для декору

Спосіб приготування:

Яйце збиваємо з цукром до збільшення об’єму втричі і зміни кольору до світло-жовтого.

Паралельно розтоплюємо на паровій бані масло з шоколадом і поступово вливаємо яєчну масу тонкою цівкою, постійно помішуючи. В кінці додаємо борошно з какао, так щоб маса не осіла.

Розливаємо тісто по круглих формах, діаметром 7 см. Випікаємо 8 хв при температурі 200 градусів.

На готовий шоколадний бісквіт викладаємо полуницю і поливаємо цукровою карамеллю.

Цукрова карамель: розтоплюємо на легкому нагріві цукор і як тільки бачимо, що змінюється колір – знімаємо і поливаємо полуниці.

Біля десерту викладаємо кульку з вершкового сиру, щоб розбавити приторний смак. Прикрашаємо м’ятою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *