Розкриваю свій секрет приготування картоплі, схожої на каміння. Цього трюку я навчився в Баскській кулінарній академії в Сан-Себастьяні. Тому занотовуйте!
Інгредієнти:
- Філе оленя
- Картопля
- Каолін 2 с. л.
- Вода 1 с. л.
- Харчові барвники
- Соус демігляс (рецепт шукайте в попередніх публікаціях)
- Шоколадна земля
- Квіти
- Мікрозелень
Спосіб приготування:
Розпочинаємо із картоплі.
Зараз в сезон дуже доречно використовувати молоду картоплю, оскільки в ній більше крохмалю. Відварюємо в мундирі, але не до повної готовності і очищаємо. Занурюємо картоплю в розчинений каолін з водою. Виймаємо і підсушуємо на дерев’яній шпажці.
Фото для настрою)
Далі запікаємо картоплю при температурі 170 градусів протягом 5 хв. При запіканні волога буде виходити з картоплі і таким чином утворюватимуться маленькі пори як на камінні.
Приступаємо до м’яса.
Філе оленя маринуємо сіллю, перцем та оливковою олією. Обсмажуємо до рум’яної скоринки і доводимо в духовці 7 хв при температурі 180 градусів або ж якщо є можливість, то при температурі 100 градусів 40 хв. Якщо довше готувати, м’ясо буде ніжніше.
Викладаємо страву як на відео та прикрашаємо квітками та мікрогріном.
Хай смакує!