Французький делікатес – паштет з фуа-гра

Інгредієнти:

  • Фуа-гра (в Україні, звісно, гусяча печінка буде замороженою. Тому при купівлі звертайте увагу на те, щоб вона не була перемороженою та зберігалась у щільній вакуумній упаковці)
  • Цукрова пудра
  • Сіль перець
  • Коньяк

Спосіб приготування

Перетираємо фуа-гра через сито, додаємо спеції, цукор, коньяк (на 1 кг фуа-гра 50 г коньяку) і поміщаємо в ємність для запікання. Запікаємо печінку протягом 10 хв при температурі 180 градусів.

Фуа-гра почне плавитись, так як в більшості вона складається з жиру. З часом ви побачите як відслоївся жир. Коли печінка вистигне, поміщаємо її в холодильник. Після цього знімаємо верхній шар жиру за допомогою ножа чи ложки. Таким чином в нас залишиться чистий паштет, який готовий до вживання. По бажанню його можна перекласти у форму довільної фігури.

Паштет добре смакує  з карамелізованою цибулею чи грушею та гірчичним джемом з апельсину. І звичайно, що ніхто не відміняв брускетти)

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *