Я знаю, що скласти меню на Новий рік ще те завдання. В кожного з нас є коронні страви, але в цей день хочеться чогось нового і дивовижного. Склав для вас меню з трьох страв у казкову новорічну ніч.
Закуска з лосося
Інгредієнти:
- Слабосолений лосось 100 г
- Сушений інжир 3 шт.
- Авокадо (четвертина)
- Багет
- Мед 1 ст. л.
- Гірчиця середньо гостра 1 ч. л.
- Винний оцет 50 г
- Оливкова олія
- Свіжа петрушка
- Фреш лимону (з половини)
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Слабосолений лосось нарізаємо тонкими слайсами. Інжир та авокадо перебиваємо в мус, додаємо сіль, перець та фреш лимону.
Підказка: щоб легше перебити інжир запарюйте його як ізюм, тобто гарячою водою на 2 години.
Приступаємо до хлібних чіпсів. Білий або солодовий багет нарізаємо товщиною 2 мм і викладаємо на гастроємність, застелену пергаментним папером. Збризкуємо оливкою олією і посипаємо за бажанням сухими травами та відправляємо в духовку на 180 градусів на 4 хвилини.
Заправка: Мед, гірчицю, винний оцет, оливкову олію і петрушку змішуємо до однорідної консистенції.
На хлібний чіпс викладаємо мус, зверху лосось і поливаємо заправкою.
Салат з квашених яблук та креветок
Інгредієнти:
- Квашене яблуко 1 шт.
- Помідори чері 6 шт.
- Салатний мікс
- Креветки тигрові 6 -8 шт.
- Борошно 15 г
- Для заправки: домашній майонез (80 г), каперси (20 г), соєвий соус (20 г), базилік свіжий, пармезан
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Квашені яблука нарізаємо тонкими кільцями на слайсері. Помідори чері розрізаємо на половину. Креветки маринуємо в солі та перцю, обмакуємо в борошні і обсмажуємо на великій кількості олії.
Соус: домашній майонез змішуємо з дрібно нарізаними каперсами, базиліком та соєвим соусом.
Мікс салату з томатом чері заправляємо нашим соусом.
Викладаємо частину соусу на тарілку і розмазуємо по колу ложкою, в центр соусу ставимо кільце для видачі, і нього ставимо салат з чері і злегка притискаємо, щоб утворилась подушка.
На верх салату викладаємо тонко нарізані яблука. Одну креветку нарізаємо кубиком і посипаємо на яблука, інші креветки по колу. Зверху долаємо слайси пармезану.
Повірте мені на слово, це неймовірне поєднання смаків
Основна страва – фарширована індича ніжка
Інгредієнти:
- Ніжка індика 1 шт.
- Апельсин 1 шт.
- Половина яблука
- Мед 1 с. л.
- Паприка червона солодка 2 г
- Олія оливкова
- Сіль, перець
- Коріандр сухий 2 г
- Розмарин свіжий
Спосіб приготування:
Видаляємо з ніжки індика кісту так, щоб не розірвати шкірку. Розібрану ніжку натираємо спеціями та олією. Всередину кладемо нарізане на 3 частини яблуко, цедру апельсину і розмарин. Зашиваємо.
З апельсину вичавлюємо фреш, змішуємо з оливковою олією та медом і змазуємо індичу ніжку. Викладаємо на деко і випікаємо при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин. Кожні 10 хвилин потрібно змазувати медовою сумішшю.
Сподіваюсь, що такими стравами вам вдасться вразити гостей)
Щасливого Нового року!