Кулінарний міф чи правда?

Темп сучасного життя рухається зі швидкістю світла, інформації настільки багато, що ніколи не знаєш де правда, а де омана. В кулінарній сфері все так само. Існує велика кількість міфів та канонів, які ми приймаємо, але в дійсності вони неправдиві. Я спробував спростувати чи підтвердити дійсність найпопулярніших міфів в кулінарії.

Міф 1.  Коли готуєш яйця пашот, потрібно робити воронку в воді.

❌Неправда, оскільки у воду додається оцет і саме він пришвидшує згортання білка і утворення правильного яйця пашот.

Міф 2.  Бабусі вважають, що завжди треба їсти суп, тому що він дуже корисний і в ньому багато вітамінів.

❌Це міф, тому що коли вариться суп, то з парою виходить більшість амінокислот і вітамінів, які є в продуктах.

Міф 3. При нарізанні цибулі всі плачуть, тому радять попередньо замочувати цибулю в холодній воді або різати мокрим ножем.

❌Неправда.  Такий спосіб не допоможе. При натисканні на цибулю з’являються бризки соку і від цього пошкоджується слизова оболонка ока. Тому вихід – різати цибулю дуже гострим ножем. Рух нарізання ножем повинен бути ковзаючим.

Як правильно нарізати можете побачити за посиланням на цьому відео

Ахтем Сейтаблаєв хороший учень)

Міф 4. Річкову форель можна не чистити при смаженні.

✅Правда. У цієї риби дуже дрібна луска і при смаженні вона утворить смачну хрустку скоринку і риба не буде прилипати до сковорідки.

Міф 5. Щоб макарони не злипалися потрібно додати у воду олію.

❌Неправда. Тому що олія легша за воду, вона утворить плівку і жодного контакту з макаронами не буде.

Міф 6. Коли не збиваються яєчні білки – треба додати солі.

❌Неправда. Білки мають бути кімнатної температури і не старіші 2 тижнів. Сіль не впливає абсолютно.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *