Качина грудка з карамелізованими яблуками та соусом з черешні

Воістину шедевр кулінарії. Безсумнівно- ніжне м’ясо качиної грудки і насичений черешневий соус порадують навіть найвибагливіших гурманів. Покуховаримо разом?

1452406_521542861286994_1839568405_n

Інгредієнти :

  • Розмарин (свіжий, невелика гілочка)
  • Спеції (перець, сіль, прованські сухі трави за смаком)
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Грудка качина (ціла з шкірою) – 1 шт
  • Мед – 1 ст. л.

Качину грудку помити, розрізати чітко навпіл, шкіру надрізати сіточкою, не доходячи до м’яса. Натерти сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Для маринаду змішаємо оливкову олія, прованські трави і лимонний сік, грудку  маринуємо 30 хвилин

Головне -качину грудку не перепекти і не пересушити. Розігріваємо духовку на 200 градусів і ставимо на сильний вогонь сковорідку. Грудку дістати з маринаду і швидко обсмажити на сковороді з усіх боків. Викласти на тарілку і натерти медом. Скласти в форму для запікання, додати гілочку свіжого розмарину і відправити в духовку на 12-15 хвилин, залежно від бажаного ступеня прожарювання.

Для наших гостей,я з превеликим задоволенням подаю качину грудку з карамелізованими яблуками, кумкватом та соусом з черешні.

Чекаю в гості J

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *