Воістину шедевр кулінарії. Безсумнівно- ніжне м’ясо качиної грудки і насичений черешневий соус порадують навіть найвибагливіших гурманів. Покуховаримо разом?
Інгредієнти :
- Розмарин (свіжий, невелика гілочка)
- Спеції (перець, сіль, прованські сухі трави за смаком)
- Олія оливкова – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Грудка качина (ціла з шкірою) – 1 шт
- Мед – 1 ст. л.
Качину грудку помити, розрізати чітко навпіл, шкіру надрізати сіточкою, не доходячи до м’яса. Натерти сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Для маринаду змішаємо оливкову олія, прованські трави і лимонний сік, грудку маринуємо 30 хвилин
Головне -качину грудку не перепекти і не пересушити. Розігріваємо духовку на 200 градусів і ставимо на сильний вогонь сковорідку. Грудку дістати з маринаду і швидко обсмажити на сковороді з усіх боків. Викласти на тарілку і натерти медом. Скласти в форму для запікання, додати гілочку свіжого розмарину і відправити в духовку на 12-15 хвилин, залежно від бажаного ступеня прожарювання.
Для наших гостей,я з превеликим задоволенням подаю качину грудку з карамелізованими яблуками, кумкватом та соусом з черешні.
Чекаю в гості J