Каре телятини – це м’ясо на реберці ніжно-рожевого кольору з приємною, м’якою текстурою. Для такого м’яса вік теляти не повинен перевищувати один рік, тоді каре буде напрочуд ніжним і соковитим, з ненав’язливим смаком і ароматом. З каре телятини можна приготувати стейки на кістці, а можна запекти цілим шматком. Перед тим, як приступити до приготування, слід зачистити кісточки, інакше в процесі запікання залишки жиру і сполучної тканини будуть пригорати.
А ось ще декілька порад для телятини:
- Не готуйте телятину на великому вогні та при високій температурі. Виняток – коли термічна обробка здійснюється дуже швидко та інтенсивно. У всіх інших випадках з цим м’ясом потрібно поводитись дуже ніжно.
- У процесі приготування печені або запікання телятини, її слід дуже часто поливати соками що виділяються, або соусом, вином чи бульйоном.
- Телятина дуже добре поєднується з грибами, сиром Пармезан, каперсами, анчоусами та гірчицею.
- Цікавий смак можна отримати додавши при готуванні біле вино, вершки, коньяк, бальзамічний оцет, кокосове молоко або оливкову олію.
- З овочів відмінно доповнюють смак телятини морква, селера, помідори, картопля, цибуля, часник, цибуля-порей.
- Кращими компаньйонами серед трав і спецій для цього м’яса будуть шавлія, петрушка, лавровий лист, естрагон, чебрець, цибуля-порей, розмарин, базилік, чорний перець і мускатний горіх.
- Маринувати телятину не обов’язково, але годинне маринування додає м’ясу більш багатий аромат і дозволяє приготувати її ще швидше
Каре телятини у моїй інтерпретації завжди можна спробувати у ресторані Mon Chef
Смачного!