Грисині – це італійські хлібні палички. Вони тонкі, хрусткі і можуть бути посипані різними насінням або сиром.
Готуються такі хлібні палички досить легко і швидко. Їх дуже люблять діти. Смакують такі палички з чим завгодно – з різними супами, чаєм, кавою, та й просто в якості невеликого перекусу.
Взявши за основу рецепт цього тіста, можна готувати грисині з кунжутом, маком, сушеним розмарином, кмином, насінням льону, шматочками в’ялених томатів.
Борошно -800 г
Сіль -5 г
Дріжджі-30 г
Пармезан-100 г
Масло-100 г
Молоко -400 мл
Змішати борошно, сіль, дріжджі, пармезан, добавити молоко, вимішувати 10 хв. Додати вершкове масло, вимісити. Випікати при 180 градусів 17 хв.
Нехай смакує!