Інгредієнти:
- Лимон 1 шт.
- Корінь імбиру 90 г
- Цукор білий 250 г
- Інвертний сироп 30 г
Спосіб приготування:
Спершу зніміть цедру з лимону. Потім з кореня імбиру та лимону вичавіть фреш. Проварюйте 2 фреші та цедру в сотейнику так, щоб рідина випарувалась на половину. Приблизно у вас вийде 70 г рідини. Змішайте все з цукром та інвертним сиропом.
Інвертний сироп – продукт, який має безліч спільних рис з медом, однак має більш рідку консистенцію.
Він здатний утримувати вологу, збільшувати термін придатності, зберігати м’яку текстуру випічки протягом більш тривалого часу і робити колір однорідним. Чому сироп потрібно додавати до льодяників – щоб протидіяти кристалізації.
Розігріваємо масу до 118 градусів та проварюємо протягом 5 хвилин. Контролюйте температуру, це важливо. Сироп отримає в’язку консистенцію.
Коли він охолодиться до 60 градусів, розлийте у формочки та залиште застигати. Якщо немає формочок, використайте силіконовий килимок.