Ідеї ​​на День святого Валентина: CRÈME BRÛLÉE

Романтична вечеря – це один з чудових способів показати коханій людині свою любов та турботу, а ще можливість приємно здивувати й зробити прекрасну несподіванку. Страви для романтичної вечері повинні бути легкі та не надто складні у приготуванні або ж такі, щоб багато чого можна було зробити заздалегідь.

Що нам потрібно?

5 жовтків
80 грам цукру
400 мл вершків 30%
200 мл молока
2 ч.л. чаю сорту Ерл Грей найкращої якості
По 20 грам цукру на кожну порцію крем-брюле

З поданої кількості інгредієнтів виходить 4-6 порцій крем-брюле. В залежності від розміру Ваших креманок.

****ВАЖЛИВО :
карамель,яким би методом Ви її не робили, з часом м’якшає, аж вкінці зробиться водянистою.
Тому робити її потрібно не раніше ніж за 8-12 годин до подачі, а ще краще, перед самою подачею.

1) Молоко довести до кипіння, додати чай й залишити настоюватись.
2) Розігріти духовку до 140ᵒС з нижнім підігрівом (якщо є нижній)
3) Вершки помістити в невеликий сотейник й довести майже до кипіння. Зняти з вогню.
4) У глибокій мисці жовтки розтерти з цукром за допомогою вінчика. Не збивати міксером!!!!
5) Продовжуючи розтирати жовтки, тонким струменем влити вершки.
Чай на молоці відцідити й також влити до основної маси. Мішати до повного розчинення цукру та змішування всіх інгредієнтів.
6) Основу для крем-брюле процідити через мілке сито.
7) Креманки помістити у жаротривкий посуд й наповнити масою для крем-брюле. В жаротривкий посуд обережно долити стільки окропу, щоб вода сягала 2/3 висоти креманок.
8) Пекти доки крем-брюле схопиться, а центр їх буде ще залишатись рухомим при потрушуванні. Для креманок 180-200 мл це приблизно 30-40 хвилин, для креманок 100-120 мл, 20-25 хвилин.
9) Дістати крем-брюле з духовки й з водяної бані. Остудити й поставити в холодильник на 4-6 годин охолоджуватись.

Коли готовий крем-брюле охолоне (можна зберігати в холодильнику кілька днів), пора створити ту саму карамельну шкірочку. Посипайте цукром потроху, тільки щоб покрити поверхню крем-брюле

Далі газовим пальником обпалюйте цукор, спершу він буде перетворюватися в бурштинові кульки, а потім з’єднуватися в шкірочку, можна додати ще цукор і знову обпекти. Але, без фанатизму.
Подавайте з ягодами і обовязково з ложечкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *