Як приготувати тартар з тунця та гуакамоле? Поради від шефа

Назва «тартар» у багатьох асоціюється з густим і ситним соусом, який подається до м’ясних та овочевих страв. Проте, у ресторанному меню це традиційний французький делікатес, який готується із сирого м’яса або риби.

Тартар не потребує спеціальної підготовки інгредієнтів, тому у Вас є можливість дуже швидко приготувати смачну закуску, від якої Ваші гості не зможуть встояти.

Отож розпочнемо

Складники:

  • Філе тунця
  • Авокадо
  • Кінза
  • Перець чилі
  • Фреш лимонний
  • Свіжий томат

Для соусу: апельсиновий фреш, мед, оливкова олія

Приготування:

  1. Нарізаємо філе тунця кубиками. Намагайтесь нарізати дуже дрібно, так риба швидше промаринується
  2. Очищаємо авокадо від скоринки та подрібнюємо до консистенції пюре. Можна використати блендер або навіть звичайну виделку
  3. Додаємо до авокадо кінзу, перець чилі, часник, лимонний фреш та свіжий перетертий томат
  4. Приступаємо до соусу. Змішуємо апельсиновий фреш, мед та оливкову олію
  5. За допомогою кулінарного кільця викладаємо тартар, на нього кульку гуакамоле і зверху поливаємо соусом. Рекомендую прикрасити страву мікрогріном, наприклад молодим горошком. Подається тартар разом з крутонами.

Порада: тунець повинен бути найкращої якості та свіжості, а авокадо дозріле та м’яке.

Смачного!

Щиро запрошую вас посмакувати моїм тартаром з тунця у ресторані Mon Chef

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *