Як приготувати вишукану страву – філе телятини з грушевим пюре?

Нам потрібно:

  • Вирізка телятини
  • Груші
  • Сезонні ягоди
  • Цукор
  • Червоне сухе вино
  • Спеції

Маринуємо телятину з сіллю та перцем та обсмажуємо до золотої скоринки. Обов’язково доводимо в духовці протягом 5 хвилин при температурі 180 градусів.

За цей час готуємо грушеве пюре. Очищаємо грушу та видаляємо серцевину. М’якоть томимо на легенькому вогні до утворення консистенції пюре. Перебиваємо масу блендером.

Тепер ягідний соус. Використовуйте будь-які ягоди по сезону: малину, полуницю, суницю, чорницю чи ожину.

Тушкуємо ягоди з цукром та червоним сухим вином протягом 30 хвилин. Блендеруємо та проціджуємо через сито для видалення всіх кісточок.

У цій страві я використовую таку приправу як тархун.

Тархун відноситься до роду полину, але абсолютно не містить гіркоти. Інша його назва – естрагон.

Листя тархуна містять необхідні для організму корисні речовини: вітаміни С, В1 і В2, каротин, магній, залізо, фосфор, калій.

Листочки висушуємо та перетираємо в пудру. Перед подачею вирізки посипаємо. Зелений відтінок точно приверне увагу гостей.

Прикрашаємо страву свіжою малиною та мікрогріном.

Дуже важливо не пересмажити м’ясо, оскільки структура волокон може пересушитись.

Хай смакує!

Astoria 210605399

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *