Як зробити ягідний оцет – поради від шефа

Всього декілька крапель смачного оцту можуть кардинально змінити смак страви. Всім відомі бальзамічний, яблучний, винний, а як щодо ягідних?

Для приготування 500 г оцту нам потрібно:

  • Винний оцет 500 г
  • Ягоди 300 г
  • Цукор 100 г

Потрібно брати за основу лише білий винний оцет. З ягід можете обрати: смородину, чорницю, малину, журавлину чи суницю. Використовуйте один вид ягід, бо якщо плануєте використати мікс, не буде вираженого смаку.  Ягоди смородина, чорниця, малина, журавлина, суниця 300 г

Винний оцет, ягоди та цукор змішуємо в одному сотейнику і доводимо до кипіння. Відставляємо на 2-3 години і повторюємо процес ще раз. Після цього залишаємо оцет на ніч, аби він настоявся. Проціджуємо через сито і сміло використовуємо для салатів, м’яса чи риби.

Суничний та чорничний буде ідеально підходити для заправок до салатів із птицею та м’ясом.

Малиновий, журавлиновий та смородиновий  – універсальний, підходить як для риби так і для м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *