Всього декілька крапель смачного оцту можуть кардинально змінити смак страви. Всім відомі бальзамічний, яблучний, винний, а як щодо ягідних?
Для приготування 500 г оцту нам потрібно:
- Винний оцет 500 г
- Ягоди 300 г
- Цукор 100 г
Потрібно брати за основу лише білий винний оцет. З ягід можете обрати: смородину, чорницю, малину, журавлину чи суницю. Використовуйте один вид ягід, бо якщо плануєте використати мікс, не буде вираженого смаку. Ягоди смородина, чорниця, малина, журавлина, суниця 300 г
Винний оцет, ягоди та цукор змішуємо в одному сотейнику і доводимо до кипіння. Відставляємо на 2-3 години і повторюємо процес ще раз. Після цього залишаємо оцет на ніч, аби він настоявся. Проціджуємо через сито і сміло використовуємо для салатів, м’яса чи риби.
Суничний та чорничний буде ідеально підходити для заправок до салатів із птицею та м’ясом.
Малиновий, журавлиновий та смородиновий – універсальний, підходить як для риби так і для м’яса.