Якщо гості вже на порозі, а страва виявилась пересоленою – не хвилюйтесь, все можна виправити. Навіть досвідчені кулінари можуть час від часу стикнутись з такою проблемою.
Отож, поради.
Якщо пересолена страва з м’яса, то можна спробувати виправити ситуацію нейтральним соусом. Це може, до прикладу, бути соус на томатній основі. Свіжі томати тушкуєте в соєвому соусі, додаєте петрушку або базилік, перебиваєте це все в блендері і проціджуєте через сито. Вуаля, основну страву врятовано.
Що робити, якщо бульйон вийшов занадто солоний? Є два хороші варіанти. Можна додати картоплю або рис, ці продукти дуже добре вбирають у себе сіль.
Запам’ятайте, що цукор додаємо, щоб забрати кислотність. Він не допомагає при пересоленій страві.
Якщо ж пересоленою вийшла риба, то на допомогу знову приходить соус. Найпопулярнішим є Бешамель.
Як його приготувати:
- На суху сковорідку висипаємо борошно і на великому нагріві просмажуємо 2 хв.
- Помішуючи, додаємо вершкове масло
- Вливаємо тепле молоко тонкою цівкою
- Потім соус доводимо до кипіння, ретельно перемішуємо. В результаті має вийти однорідний соус, без грудочок.
Пересолений гарнір: рис чи макарони, спробуйте добре промити холодною водою. Це може допомогти.
І на завершення. Якщо вам у закладі подали пересолену страву, то у вас є повне право сказати, щоб її замінили. Правило хорошого ресторану – краще недосолити, адже в кожного гостя свої смаки та вподобання.
Я готовий задовольнити ваші у ресторані Mon Chef
Скопійовано на СМАЧНИЙ БЛОГ ВІД ШЕФА РЕСТОРАНУ Mon Chef.