Як врятувати пересолену страву? Поради від шефа

Якщо гості вже на порозі, а страва виявилась пересоленою – не хвилюйтесь, все можна виправити. Навіть досвідчені кулінари можуть час від часу стикнутись з такою проблемою.

Отож, поради.

attentionЯкщо пересолена страва з м’яса, то можна спробувати виправити ситуацію нейтральним соусом. Це може, до прикладу, бути соус на томатній основі. Свіжі томати тушкуєте в соєвому соусі, додаєте петрушку або базилік, перебиваєте це все в блендері і проціджуєте через сито. Вуаля, основну страву врятовано.

attentionЩо робити, якщо бульйон вийшов занадто солоний? Є два хороші варіанти. Можна додати картоплю або рис, ці продукти дуже добре вбирають у себе сіль.

Запам’ятайте, що цукор додаємо, щоб забрати кислотність. Він не допомагає при пересоленій страві.

attentionЯкщо ж пересоленою вийшла риба, то на допомогу знову приходить соус. Найпопулярнішим є Бешамель.

Як його приготувати:

  1. На суху сковорідку висипаємо борошно і на великому нагріві просмажуємо 2 хв.
  2. Помішуючи, додаємо вершкове масло
  3. Вливаємо тепле молоко тонкою цівкою
  4. Потім соус доводимо до кипіння, ретельно перемішуємо. В результаті має вийти однорідний соус, без грудочок.

attentionПересолений гарнір: рис чи макарони, спробуйте добре промити холодною водою. Це може допомогти.

І на завершення. Якщо вам у закладі подали пересолену страву, то у вас є повне право сказати, щоб її замінили. Правило хорошого ресторану – краще недосолити, адже в кожного гостя свої смаки та вподобання.

Я готовий задовольнити ваші у ресторані Mon Chef

salt

 

0 Comments Add yours

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *