Розпочався сезон кавуна і замість того, щоб просто його їсти скибочками пропоную вам приготувати з нього салат і закусу.
Салат з кавуна
Інгредієнти:
- Свіжий шпинат 1 пучок
- Кавун 1 скибка
- Мигдалеві пластівці 1 ст. л.
- Кедрові горіхи 1 ст. л.
- Вершковий сир (фета, маскарпоне, несолона бринза) 100 г
- Оливкова олія
- Фреш лимона
- Мед
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Розпочнемо зі шпинату. Миємо листя, просушуємо та відрізаємо стебла. Кавун очищаємо від шкірки та насіння і нарізаємо хаотичними шматками. Кедрові горіхи роздавлюємо ножем. Фреш лимону, оливкову олію та мед замішуємо до однорідної консистенції. Сир нарізаємо слайсами і з’єднуємо всі інгредієнти.
Викладаємо:
Спершу сир, злегка скроплюємо соусом, далі кавун і салат перемішуємо та викладаємо на сир. Посипаємо пластівцями і кедровими горішками. Зверху ще додатково поливаємо соусом.
Готово!
Холодна закуска з кавуна
Інгредієнти:
- Кавун 1 скибка
- Авокадо 1 шт
- Філадельфія 2 ст. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Кінза
- Лісові горіхи 1 ст. л.
- Оливкова олія
- Гірчиця в зернах
- Фреш лимону
- Мед
- Сіль, перець
Очищаємо авокадо і нарізаємо слайсами. Видаляємо насіння і очищаємо кавун від шкірки та нарізаємо кубиком (2х2 см), далі змішуємо з філадельфією. Викладаємо кавун за допомогою круглої форми і на нього авокадо у вигляді парусу. Готуємо заправку: оливкова олія, фреш лимону, гірчиця, сіль, перець, кінза. Все змішуємо і заправляємо страву. Посипаємо подрібненими лісовими горіхами.
Хай смакує!