Що приготувати з кавуна?

Розпочався сезон кавуна і замість того, щоб просто його їсти скибочками пропоную вам приготувати з нього салат і закусу.

Салат з кавуна

Інгредієнти:

  • Свіжий шпинат 1 пучок
  • Кавун 1 скибка
  • Мигдалеві пластівці 1 ст. л.
  • Кедрові горіхи 1 ст. л.
  • Вершковий сир (фета, маскарпоне, несолона бринза) 100 г
  • Оливкова олія
  • Фреш лимона
  • Мед
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

Розпочнемо зі шпинату. Миємо листя, просушуємо та відрізаємо стебла. Кавун очищаємо від шкірки та насіння і  нарізаємо хаотичними шматками. Кедрові горіхи роздавлюємо ножем. Фреш лимону, оливкову олію та мед замішуємо до однорідної консистенції. Сир нарізаємо слайсами і з’єднуємо всі інгредієнти.

Викладаємо:

Спершу сир, злегка скроплюємо соусом, далі кавун і салат перемішуємо та викладаємо на сир. Посипаємо пластівцями і кедровими горішками. Зверху ще додатково поливаємо соусом.

Готово!

 

Холодна закуска з кавуна

Інгредієнти:

  • Кавун 1 скибка
  • Авокадо 1 шт
  • Філадельфія 2 ст. л.
  • Соєвий соус 1 ст. л.
  • Кінза
  • Лісові горіхи 1 ст. л.
  • Оливкова олія
  • Гірчиця в зернах
  • Фреш лимону
  • Мед
  • Сіль, перець

 

Очищаємо авокадо і нарізаємо слайсами. Видаляємо насіння і очищаємо кавун від шкірки та нарізаємо кубиком (2х2 см), далі змішуємо з філадельфією. Викладаємо кавун за допомогою круглої форми і на нього авокадо у вигляді парусу. Готуємо заправку: оливкова олія, фреш лимону, гірчиця, сіль, перець, кінза. Все змішуємо і заправляємо страву. Посипаємо подрібненими лісовими горіхами.

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *