Що можна приготувати з гарбуза?

У ресторані Mon Chef  я завжди за сезонність і локальність продуктів. Тому сьогодні розкажу вам як можна приготувати страви з гарбуза, занотовуйте)

🎃Як використати гарбуз в салаті

Очищаємо гарбуз, нарізаємо брусочками та маринуємо в оливковій олії, тим’яні або розмарині, солі та перцю. Відставляємо на декілька годин, після чого або обсмажуємо на грилі або карамелізуємо, кому як більше смакує).

Такий гарбуз добре підійде до салатів з сиром (фета або рікота) та прошуто.

🎃Як гарнір до м’яса чи птиці

Попередньо очищуємо гарбуз  та запікаємо в духовці при 160 градусах до пом’якшення. Після чого перебиваємо в блендері до однорідної консистенції і заправляємо спеціями: сіль, перець, мускатний горіх, мелений коріандр. Ще додаємо чайну ложку меду.  За бажанням можна також додати вершкове масло. Все, гарнір до м’яса готовий.

🎃 Найпростіший спосіб приготування гарбуза – оладки.

Очищену м’якоть, натираємо на дрібній тертці, додаємо яйця, борошно, сіль, перець і обсмажуємо як оладки або деруни, доводимо до готовності в духовці.

🎃Гарбузовий тарт. Ну як же без солодкого?

Робимо пісочне тісто. Запечений гарбуз  перебиваємо в однорідну масу блендером або залишаємо шматочками, хто як любить. Збиваємо яйця з цукром, додаємо трішечки лимонного фрешу, корицю і горішки.

Таким чином у нас вийшов готовий «крем» для тарту.

Розкатуємо пісочне тісто, викладаємо у форму та заливаємо гарбузовою масою. Випікаємо десерт при температурі 160 градусів, протягом 30 хв. Коли тарт вистигне можна куштувати.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *