Шоколадний бісквіт з шоколадним кремом з маскарпоне

Бісквіт – це чудове рішення, коли хочеться чогось солодкого. Адже продукти, які потрібні для приготування, знайдуться будь-якій домівці. З кремом можна експериментувати, я пропоную приготувати на основі шоколаду та маскарпоне.

Інгредієнти (на форму 20 см у діаметрі):

  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 100 г
  • Соняшникова олія 80 г
  • Борошно 150 г
  • Какао 50 г
  • Розпушувач 18 г

Цукровий сироп для просочення (50 г коньяку, 100 г води, 80 г цукру)

Крем:

  • Чорний шоколад 64% 250 г
  • Вершки кондитерські 100 г
  • Маскарпоне 250 г
  • Вершкове масло 100 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо традиційно з тіста. Змішуємо яйця з цукром і збиваємо доти, поки об’єм маси не збільшиться в 3 рази і не стане білого кольору. Поступово вливаємо соняшникову олію, відразу побачимо, що маса стане більш щільною. Змішуємо борошно, какао і розпушувач і додаємо до цукрово-яєчної маси. Перемішуйте не на швидких оборотах, а ще краще використати силіконову лопатку, щоб маса не осіла. Викладаємо у підготовлену форму, застелену пергаментом, та випікаємо при температурі 160 градусів протягом 40 хвилин.

Чекаємо 10-15 хвилин, щоб бісквіт трохи охолонув і розрізаємо його на три тонкі коржі. Просочуємо коржі цукровим сиропом. Щоб його приготувати, потрібно змішати коньяк, воду та цукор, довести до кипіння та варити поки цукор не розійдеться.

Спосіб приготування крему: розтоплюємо шоколад та вершкове масло на водяній бані одночасно. Паралельно збиваємо вершки до стійкої піни, додаємо маскарпоне і тонкою цівочкою вливаємо розтоплений шоколад. Важливо! Розтоплювати шоколад потрібно при температурі 70 градусів, не більше.

Отримуємо готовий шоколадний крем і поки він ще теплий перемазуємо бісквіт. Додатково можна зверху полити розтопленим шоколадом.

Готово!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *