Інгредієнти:
- Червоний буряк 0,5 кг
- Цукор 50 г
- Сік з половини лимона
- Бадьян 1 шт.
- Картопляний крохмаль 20 г
- Яйця 3 шт.
- Дріжджі 40 г
Пісочне тісто
- Борошно 200 г
- Вершкове масло 80 г
- Яєчний жовток 2 шт.
- Цукрова пудра 80 г
- Какао 1 ст. л.
Приготування тіста:
Змішуємо всі інгредієнти до утворення крихти та додаємо столову ложку какао і замішуємо тісто до однорідності.
На кругле деко викладаємо тісто по всій площині та робимо бортики висотою 1 см.
Приготування начинки:
Розрізаємо буряк навпіл та кладемо всередину дріжджі. Запікаємо у фользі протягом 1 год. 20 хв. при температурі 160 градусів. Вам, мабуть, цікаво для чого дріжджі?) Вони додадуть буряку легкий відтінок горіха.
Коли запечений буряк охолоне, очищаємо від скоринки та залишків дріжджів.
Готовий буряк перебиваємо у пюре. Паралельно збиваємо яйця з цукром до стійкої піни, тоді додаємо пюре, крохмаль і сік лимона. Всю масу виливаємо на тісто і запікаємо пиріг в духовці при температурі 160 градусів протягом 40 хв. Даємо пирогу вистигнути в духовці 10 хвилин.
Тоді виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження.
Спробуйте, це дуже смачно!