Чим здивувати? Солодким пирогом з буряка

Інгредієнти:

  • Червоний буряк 0,5 кг
  • Цукор 50 г
  • Сік з половини лимона
  • Бадьян 1 шт.
  • Картопляний крохмаль 20 г
  • Яйця 3 шт.
  • Дріжджі 40 г

Пісочне тісто

  • Борошно 200 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Цукрова пудра 80 г
  • Какао 1 ст. л.

Приготування тіста:

Змішуємо всі інгредієнти до утворення крихти та додаємо столову ложку какао і замішуємо тісто до однорідності.

На кругле деко викладаємо тісто по всій площині та робимо бортики висотою 1 см.

Приготування начинки:

Розрізаємо буряк навпіл та кладемо всередину дріжджі. Запікаємо у фользі протягом 1 год. 20 хв. при температурі 160 градусів. Вам, мабуть, цікаво для чого дріжджі?) Вони додадуть буряку легкий відтінок горіха.

Коли запечений буряк охолоне, очищаємо від скоринки та залишків дріжджів.

Готовий буряк перебиваємо у пюре. Паралельно збиваємо яйця з цукром до стійкої піни, тоді додаємо пюре, крохмаль і сік лимона. Всю масу виливаємо на тісто і запікаємо пиріг в духовці при температурі 160 градусів  протягом 40 хв. Даємо пирогу вистигнути в духовці 10 хвилин.

Тоді виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження.

 

Спробуйте, це дуже смачно!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *