Холодний іспанський суп гаспачо – ідеальна страва у спеку

Гаспачо готується зі свіжих овочів, переважно томатів. Історія страви дуже давня та цікава. В минулому, коли Іспанія була частиною Римської імперії легіонери в якості освіжаючого напою використовували воду з краплинами оцту. Пізніше в цей напій почали для ситності додавати черствий хліб, оливкову олію та часник. Ця «страва» і являється прабатьком гаспачо. В XIX столітті цей рецепт удосконалили і додали томати та інші свіжі овочі. Таким чином зародився сучасний варіант страви.

Що означає слово «Гаспачо» сказати однозначно важко. У кожної іспанської господині, звичайно, що є свій фірмовий рецепт гаспачо з дуже великим різноманіттям складників. Варіантів дійсно дуже багато. Я пропоную вам свій

Інгредієнти:

  • Італійський сир Буррата. Це прекрасне поєднання сиру моцарела та вершків.
  • Помідори
  • Огірки
  • Болгарський перець
  • Селера
  • Перець чилі
  • Спеції

Спосіб приготування дуже простий.

  1. Зніміть шкірку з помідорів.
  2. Проблендеруйте овочі
  3. Протріть суміш через сито
  4. Додайте спеції: часник, перець, сіль

Подавайте з сиром Бурата та прикрасьте  мікрогріном.

Хай смакує!

 

0 Comments Add yours

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *