Гаспачо готується зі свіжих овочів, переважно томатів. Історія страви дуже давня та цікава. В минулому, коли Іспанія була частиною Римської імперії легіонери в якості освіжаючого напою використовували воду з краплинами оцту. Пізніше в цей напій почали для ситності додавати черствий хліб, оливкову олію та часник. Ця «страва» і являється прабатьком гаспачо. В XIX столітті цей рецепт удосконалили і додали томати та інші свіжі овочі. Таким чином зародився сучасний варіант страви.
Що означає слово «Гаспачо» сказати однозначно важко. У кожної іспанської господині, звичайно, що є свій фірмовий рецепт гаспачо з дуже великим різноманіттям складників. Варіантів дійсно дуже багато. Я пропоную вам свій
Інгредієнти:
- Італійський сир Буррата. Це прекрасне поєднання сиру моцарела та вершків.
- Помідори
- Огірки
- Болгарський перець
- Селера
- Перець чилі
- Спеції
Спосіб приготування дуже простий.
- Зніміть шкірку з помідорів.
- Проблендеруйте овочі
- Протріть суміш через сито
- Додайте спеції: часник, перець, сіль
Подавайте з сиром Бурата та прикрасьте мікрогріном.
Хай смакує!
Скопійовано на СМАЧНИЙ БЛОГ ВІД ШЕФА РЕСТОРАНУ Mon Chef.