Філе тріски із спаржею та гуакамоле

Інгредієнти:

  • Авокадо
  • Чілі
  • Кінза
  • Сушений інжир
  • Тріска
  • Спаржа
  • Лимон
  • Сіль
  • Перець
  • Оливкова олія
  • Кріп
  • Соняшникова олія

Нарізаємо тріску на два рівні шматки та маринуємо в солі та перці. Приступаємо до гуакамоле. Очищаємо авокадо і перебиваємо блендером разом з перцем чилі та кінзою. В кінці додаємо фреш лимону, щоб авокадо не потемніло.

Розпочинаємо смажити тріску. Дуже важливо дотримуватись температури, 150 градусів – це оптимально для смаження в оливковій олії.

Тим часом готуємо пасту з інжиру. Беремо 4 штуки інжиру, додаємо 50 г оливкової олії і 100 г води та перебиваємо все в блендері до однорідної консистенції. Накладаємо пасту у кондитерський мішок чи паперовий корнет.

Паралельно бланшуємо спаржу в кип’ячій підсоленій воді не більше 2 хвилин, щоб спаржа не втратила колір та корисні речовини.

Розпочинаємо видачу: на тарілку викладаємо подушку з гуакамоле, далі спаржу( попередньо нарізану шматочками, товщиною 1 см) та обсмажену тріску. По боках страви витискаємо інжирний мус та поливаємо все олією з кропу. За бажанням можна задекорувати мікрогріном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *