Філе оленя із картоплею схожою на камінь

Розкриваю свій секрет приготування картоплі, схожої на каміння. Цього трюку я навчився в Баскській кулінарній академії в Сан-Себастьяні. Тому занотовуйте!

Інгредієнти:

  • Філе оленя
  • Картопля
  • Каолін 2 с. л.
  • Вода 1 с. л.
  • Харчові барвники
  • Соус демігляс (рецепт шукайте в попередніх публікаціях)
  • Шоколадна земля
  • Квіти
  • Мікрозелень

Спосіб приготування:

Розпочинаємо із картоплі.

Зараз в сезон дуже доречно використовувати молоду картоплю, оскільки в ній більше крохмалю. Відварюємо в мундирі, але не до повної готовності і очищаємо. Занурюємо картоплю в розчинений каолін з водою. Виймаємо і підсушуємо на дерев’яній шпажці.

Фото для настрою)

Далі запікаємо картоплю при температурі 170 градусів протягом 5 хв. При запіканні волога буде виходити з картоплі і таким чином утворюватимуться маленькі пори як на камінні.

Приступаємо до м’яса.

Філе оленя маринуємо сіллю, перцем та оливковою олією. Обсмажуємо до рум’яної скоринки і доводимо в духовці 7 хв при температурі 180 градусів або ж якщо є можливість, то при температурі 100 градусів 40 хв. Якщо довше готувати, м’ясо буде ніжніше.

Викладаємо страву як на відео та прикрашаємо квітками та мікрогріном.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *