Сьогодні я відкрию секрет приготування та довершеного смаку філе лосося з овочами.
Отже, першим кроком –буде вибір риби.
Для того, щоб придбати дійсно свіжу рибу, візьміть на замітку наступні поради:
- Зовнішній вигляд лосося повинен бути абсолютно здоровим – чиста луска, яскраво-червоні зябра і без пошкоджень;
- Бажано, щоб на рибі була помірна кількість льоду – якщо він буде відсутній, то після приготування риба вийде сухою, а якщо буде багато, то він додасть зайву вагу;
- Забарвлення філе повинне бути ніжно помаранчевим або рожевим;
- Якщо купуєте філе в упаковці, то всередині упаковки не повинно бути конденсату і будь-якої рідини. Упаковка повинна бути цілою і без пошкоджень;
Філе свіжого норвезького лосося я обсмажую до золотистої скоринки. Наступним кроком буде приготування бурякового пюре: печений молодий буряк перебитий до однорідної маси з додаванням вершкового соусу хрін та вершків. Лосось акуратно викладаємо на бурякове пюре. У моїй інтерпретації страва подається карамелізованими, свіжими овочами нарізаними соломкю та апельсиново-гірчичним соусом (апельсиновий фреш з додаванням французької гірчиці)