Інгредієнти:
- Фуа-гра (в Україні, звісно, гусяча печінка буде замороженою. Тому при купівлі звертайте увагу на те, щоб вона не була перемороженою та зберігалась у щільній вакуумній упаковці)
- Цукрова пудра
- Сіль перець
- Коньяк
Спосіб приготування
Перетираємо фуа-гра через сито, додаємо спеції, цукор, коньяк (на 1 кг фуа-гра 50 г коньяку) і поміщаємо в ємність для запікання. Запікаємо печінку протягом 10 хв при температурі 180 градусів.
Фуа-гра почне плавитись, так як в більшості вона складається з жиру. З часом ви побачите як відслоївся жир. Коли печінка вистигне, поміщаємо її в холодильник. Після цього знімаємо верхній шар жиру за допомогою ножа чи ложки. Таким чином в нас залишиться чистий паштет, який готовий до вживання. По бажанню його можна перекласти у форму довільної фігури.
Паштет добре смакує з карамелізованою цибулею чи грушею та гірчичним джемом з апельсину. І звичайно, що ніхто не відміняв брускетти)
Хай смакує!