Фланк-стейк

Цей стейк вирізається з нижньої частини живота бика. Подовжений і плоский шматок не містить ні кісток, ні жиру, тому якщо стейк приготовлений правильно, від нього на тарілці нічого не залишається, повірте)

Інгредієнти:

  • Яловичина (пашина) 0, 5 кг
  • Каєнський перець сухий 2 г
  • Олія соняшникова 50 г
  • Перець халапеньо 1 шт.
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль
  • Фреш лимону (з четвертинки)

Пашину добре зачищаємо і  прогріваємо до кімнатної температури. Це важливо. Стейк таким чином буде швидко смажитись на великому нагріві.

Паралельно готуємо соус: всі інгредієнти змішуємо в блендері до однорідної консистенції та доводимо до кипіння.

Прогрітий стейк змазуємо оливковою олією і даємо на дуже розігріту сковорідку смажитись з кожної сторони по 30 секунд. Тоді додаємо 50 г вершкового масла і протомлюємо у ньому м’ясо ще 30 секунд. Обов’язково поливайте розтопленим маслом стейк.

Знімаємо з вогню і змазуємо м’ясо попередньо підготовленим соусом з всіх сторін. Нарізаємо стейк слайсами, товщиною 0, 5 см впоперек волокон.

На гарнір підійдуть будь-які овочі. Особисто я стейки люблю подавати з кукурудзою.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *