Цей стейк вирізається з нижньої частини живота бика. Подовжений і плоский шматок не містить ні кісток, ні жиру, тому якщо стейк приготовлений правильно, від нього на тарілці нічого не залишається, повірте)
Інгредієнти:
- Яловичина (пашина) 0, 5 кг
- Каєнський перець сухий 2 г
- Олія соняшникова 50 г
- Перець халапеньо 1 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Сіль
- Фреш лимону (з четвертинки)
Пашину добре зачищаємо і прогріваємо до кімнатної температури. Це важливо. Стейк таким чином буде швидко смажитись на великому нагріві.
Паралельно готуємо соус: всі інгредієнти змішуємо в блендері до однорідної консистенції та доводимо до кипіння.
Прогрітий стейк змазуємо оливковою олією і даємо на дуже розігріту сковорідку смажитись з кожної сторони по 30 секунд. Тоді додаємо 50 г вершкового масла і протомлюємо у ньому м’ясо ще 30 секунд. Обов’язково поливайте розтопленим маслом стейк.
Знімаємо з вогню і змазуємо м’ясо попередньо підготовленим соусом з всіх сторін. Нарізаємо стейк слайсами, товщиною 0, 5 см впоперек волокон.
На гарнір підійдуть будь-які овочі. Особисто я стейки люблю подавати з кукурудзою.