Ukrainian Gastro Show – це подія для шеф-кухарів, рестораторів та тих, хто цікавиться гастрономією. Мета заходу – відкриття собі і світу різноманітності української кухні.
Переосмислення і адаптація забутої української кухні для 21 століття.
Я радий, що відвідав такий захід.
Багато шефів розповідали як вони готують українські страви у своїх закладах. Насправді проводили опитування, які показали, що кожен українець не зможе назвати 10 різних страв суто української кухні. Це сумно.
Шефи проводили історичні дослідження по старовинних рецептах української кухні, з чого готували українці в давні часи. Вони готували страви з продуктів, які притаманній кожній з областей, де люди проживають. Наприклад, Запоріжжя: козаки їли багато сала і страв з пшоняної каші. Кропиву використовували як спецію.
В Україні з давних давен готували страви з баранини, а не з свинини, як прийнято вважати. Навіть були згадки, що в Україні готували 100 років тому равликів. З такої нагоди рецепт.
Рецепт виноградних равликів
Інгредієнти:
- Виноградні равлики 10 шт.
- Житній хліб
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Бринза 100 г
- Сіль, перець
- Молода кропива
- Вершкове масло 1 ст. ложка
Спершу миємо равликів і відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин. Тоді охолоджуємо і паралельно готуємо начинку до равликів. Нарізаємо дрібним кубиком моркву, цибулю і часник. Тушкуємо на вершковому маслі на легкому вогні до розм’якшення. Виймаємо равликів з мушель, відрізаємо м’ясну частину і нарізаємо дуже дрібно. До тушкованих овочів додаємо равликів, бринзу, нарізану соломкою кропиву і подрібнену м’якоть житнього хліба. Змішуємо все до однорідної маси і начиняємо ракушки. Запікаємо равликів протягом 5 хв при температурі 200 градусів.
Діліться своїми рецептами суто української кухні.