Тісто на кіш

Кіш- це відкритий французький пиріг на основі пісочного тіста з начинкою із яєць, вершків та сиру. Начинки можуть бути на будь-який смак: від фруктових до м’ясних чи рибних.

Інгредієнти на форму діаметром 25 см

  • Борошно 250 г
  • Сіль 5 г
  • Масло вершкове 125 г
  • Яйце куряче 2 шт. (важливо, щоб було 100 г)
  • Вода 20 г

Змішуємо холодне вершкове масло з борошном і сіллю, щоб утворилась крихта. Тоді додаємо яйця і воду та замішуємо до однорідності. Замотуємо тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику на 1 годину для набухання клейковини.

Тоді беремо форму, розкатуємо тісто і формуємо бортики висотою 4 см. Товщина тіста повинна бути 0,5 см

Тепер начинки для кішу:

Шпинатна начинка:

  • Шпинат 350 г
  • Сир фета 100 г
  • Сир моцарела або сулугуні 150 г
  • Яйця курячі 6 шт.
  • Вершки 30% жирності 100 г
  • Молоко 50 г

Розморожуємо шпинат та віджимаємо, щоб забрати зайву вологу. На тісто викладаємо шпинат, нарізаний сир фета і заливаємо збитою сумішшю з яєць, вершків та молока. Зверху посипаємо натертим сиром моцарела. Сіль та перець додавати не потрібно, оскільки фета та моцарела (чи сулугуні) достатньо солені.

Начинка з буряка:

  • Варений буряк 0.5 кг
  • Козячий сир 150 г
  • Яйця курячі 6 шт.
  • Вершки 30% жирності 100 г
  • Молоко 50 г

Буряк нарізаємо брусочками  або скибками товщиною 0,5 см, зверху викладаємо козячий сир та заливаємо збитою сумішшю (як у першому рецепті).

Начинка з куркою та броколі:

  • Куряче філе 1 шт.
  • Броколі 250 г
  • Цибуля порей 100 г
  • Цукор 50 г
  • Лимонний сік з половинки
  • Моцарела 100 г
  • Яйця курячі 6 шт.
  • Вершки 30% жирності 100 г
  • Молоко 50 г

Філе нарізаємо соломкою,  обсмажуємо на сковорідці приблизно 1 хв, тоді додаємо нарізану соломкою цибулю порей, обсмажуємо ще 1 хвилину і додаємо цукор. Знімаємо з вогню та чекаємо поки охолоне. Броколі бланшуємо в кип’ячій воді 2 хвилин та охолоджуємо.

Змішуємо філе, цибулю порей, броколі та лимон ний сік і викладаємо на тісто. Заливаємо яєчно-вершковою сумішшю та посипаємо натертим сиром

Пекти кіш потрібно 25-30 хвилин при температурі 165 градусів.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *