У другий святий вечір не обов’язково готувати 12 страв, однак у західних областях притримуються традиції. У моїй сім’ї на «Голодну кутю» готують саме таку тушковану капусту.
Інгредієнти:
- Квашена капуста 200 г
- Перлова каша 50 г
- Цибуля (половина)
- Морква (половина)
- Білі гриби морожені 80 г
- Лляна олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Перлову кашу замочуємо на 3-4 години і потім відварюємо протягом 20 хвилин. Пропорції каші та води 1:1.
Капусту відварюємо у воді протягом 5 хвилин, щоб забрати зайву кислоту. Цибулю нарізаємо дрібною соломкою, а моркву натираємо на дрібній тертці. Тушкуємо цибулю і моркву на лляній олії, тоді додаємо підготовлену капусту і тушкуємо ще 15-20 хвилин.
Білі гриби нарізаємо грубими шматками та обсмажуємо протягом 5-10 хвилин. Тоді все змішуємо (капусту, гриби, перлову кашу) та заправляємо спеціями за смаком.