Тушкована капуста з білими грибами

У другий святий вечір не обов’язково готувати 12 страв, однак у західних областях притримуються традиції. У моїй сім’ї  на «Голодну кутю» готують саме таку тушковану капусту.

Інгредієнти:

  • Квашена капуста 200 г
  • Перлова каша 50 г
  • Цибуля (половина)
  • Морква (половина)
  • Білі гриби морожені 80 г
  • Лляна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

Перлову кашу замочуємо на 3-4 години і потім відварюємо протягом 20 хвилин. Пропорції каші та води 1:1.

Капусту відварюємо у воді протягом 5 хвилин, щоб забрати зайву кислоту. Цибулю нарізаємо дрібною соломкою, а моркву натираємо на дрібній тертці. Тушкуємо цибулю і моркву на лляній олії, тоді додаємо підготовлену капусту і тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Білі гриби нарізаємо грубими шматками  та обсмажуємо протягом 5-10 хвилин. Тоді все змішуємо (капусту, гриби, перлову кашу) та заправляємо спеціями за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *