Батьківщиною ревеню є Південно-Східна Азія, Північна Монголія, Північний Китай, Алтай, Сибір.
Ця рослина надзвичайно багата на корисні речовини: вітаміни А, С, Е, К і групи В, фолієву кислоту, кальцій, магній і фосфор.
Тому пиріг не лише смачний, а й дуже корисний.
Інгредієнти для тіста:
- Вершкове масло 100 г
- Цукор 100 г
- Яєчний жовток 2 шт.
- Мигдальне борошно 100 г
- Пшеничне борошно 50 г
Все замішуємо в туге тісто, загортаємо в плівку та залишаємо в холодильнику на 30 хв.
Інгредієнти для начинки:
- Ревінь 600 г
- Цукор 150 г
- Фреш лимона (з половинки)
- Крохмаль кукурудзяний 10 г
- Вода для крохмалю
Очищаємо ревінь від плівки, нарізаємо шматками (2 см) і обсмажуємо на сковорідці, засипаємо цукром і чекаємо поки ревінь пустить сік. Витискаємо фреш з лимону і додаємо до ревеня для стабілізації кольору. Далі розводимо крохмаль у невеликій кількості води та вливаємо в ревінь.
Помішуємо, щоб утворилась желеподібна консистенція. Розкатуємо тісто, викладаємо у форму і на тісто викладаємо начинку. Запікаємо тарт при температурі 160 градусів протягом 25 хв.
За бажанням можна присипати цукровою пудрою або прикрасити меренгою.
Хай смакує!