Тарт з ревеню

Батьківщиною ревеню є Південно-Східна Азія, Північна Монголія, Північний КитайАлтайСибір.

Ця рослина надзвичайно багата на корисні речовини: вітаміни А, С, Е, К і групи В, фолієву кислоту, кальцій, магній і фосфор.

Тому пиріг не лише смачний, а й дуже корисний.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло 100 г
  • Цукор 100 г
  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Мигдальне борошно 100 г
  • Пшеничне борошно 50 г

Все замішуємо в туге тісто, загортаємо в плівку та залишаємо в холодильнику на 30 хв.

Інгредієнти для начинки:

  • Ревінь 600 г
  • Цукор 150 г
  • Фреш лимона (з половинки)
  • Крохмаль кукурудзяний 10 г
  • Вода для крохмалю

Очищаємо ревінь від плівки, нарізаємо шматками (2 см) і обсмажуємо на сковорідці, засипаємо цукром і чекаємо поки ревінь пустить сік. Витискаємо фреш з лимону і додаємо до ревеня для стабілізації кольору. Далі розводимо крохмаль у невеликій кількості води та вливаємо в ревінь.

Помішуємо, щоб утворилась желеподібна консистенція. Розкатуємо тісто, викладаємо у форму і на тісто викладаємо начинку.  Запікаємо тарт при температурі 160 градусів протягом 25 хв.

За бажанням можна присипати цукровою пудрою або прикрасити меренгою.

 

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *