Тартар з яловичини

 

При готуванні цієї класики французької кухні потрібно дотримуватись певних правил:

М’ясо повинно бути ідеальним

Тобто, використовуйте найсвіжішу яловичину. Звертайте увагу на колір, він має бути світло-бордового кольору. Якщо десь видніється сірий чи інші кольори – м’ясо не свіже. Тартар страва, яка подається у сирому вигляді, тому щось замаскувати паніровкою, скоринкою чи іншою термічною обробкою не вийде.

Який шматок м’яса обирати? Вирізку або тонкий край

Ідеально підійде гладка яловича вирізка без прожилок і зайвого жиру.

Подача

Важливо, щоб вам подобалась страва зовнішньо. Із подрібленої яловичини за допомогою кільця викладають шайбу. Багато кухарів подають м’ясо, перемішуючи з іншими інгредієнтами. Хтось все розставляє окремо на тарілці. Канонів немає, але естетика першочергово.

Інгредієнти:

  • Вирізка з яловичини 130 г
  • Цибуля синя 20 г
  • Мариновані огірки 20 г
  • Гірчиця середньо гостра 10 г
  • Каперси
  • Помідори чері
  • Сіль перець
  • Яйце 1 шт
  • Яйце перепелине 1 шт
  • Оливкова олія 10 г

М’ясо нарізаємо впоперек волокон і далі на дрібні кубики (3 мм)

Заправка: змішуємо в окрему ємність курячий жовток, оливкову олію, гірчицю, сіль, перець. І з’єднуємо з м’ясом. Цибулю, огірок та каперси нарізаємо дрібним кубиком і за бажанням замішуємо всередину або викладаємо поруч м’яса на тарілці. Прикрашаємо томатами чері, кропом, петрушкою.

І зверху жовток яйця перепілки.

Не забувайте про грінки)

Хай смакує!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *