Тартар з тунця і з авокадо

Тартар – страва французької кухні,  дуже популярна у всьому світі. Спочатку тартаром називався особливий спосіб нарізки продуктів. Спершу використовувалися тільки сирі продукти, тепер і слабосолені і мариновані. Всесвітню славу отримав тартар з яловичини, проте цю страву досить швидко стали готувати і з інших продуктів. Тунець фаворит, оскільки структура риби ближча до яловичини, ніж у білої риби. У цієї страви з’явилася велика кількість варіантів виконання, але в основному є два стилі: італійський і паназіатський. Сьогодні ми готуватимемо італійський стиль.

Інгредієнти:

  • Авокадо
  • Тунець
  • Ікра летючої риби тобіко

Для заправки: оливкова олія, цибуля шалот, мед, гірчиця середньогостра, бальзамічний оцет, кінза, сіль, перець.

Спосіб приготування:

Замішуємо всі інгредієнти для заправки до утворення консистенції соусу.

Авокадо нарізаємо кубиком (5х5 мм), збризгуємо лимоном, щоб авокадо не почорніло. Нарізаємо тунець таким самими кубиком як авокадо, скроплюємо оливковою олією.

До авокадо додаємо ікру та вимішуємо, щоб ікра плавно перемішалась з авокадо.

Викладаємо страву: беремо круглу форму, спочатку викладаємо ложку соусу, далі авокадо з ікрою і добре притискаємо. Знову даємо трішки соусу і зверху нарізаний тунець. Прикрашаємо страву мікрогріном. За бажанням на тартар верх можна викласти ложку чорної ікри. Крім цього багато хто любить ще до страви додати нарізане кубиком манго.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *