Стіл шефа. Що це та з чим це їсти?

Які у вас кулінарні фантазії? Вечеря в знаменитому  французькому ресторані? Можливо, особистий шеф-кухар, який готує для вас вдома? Або…ви мрієте про приготування страв разом із шефом, так би мовити, побувати за лаштунками.

Особисто для мене, стіл шефа – це як театр, справжнє кулінарне шоу, де у вас є можливість спробувати приготувати кухню високого класу лише для вас, відчути на собі ритм ресторанної кухні та пізнати нові смаки.

Історія концепції «стіл шефа» не була повністю задокументована, тому джерело її витоків не відоме, проте, за словами Лінни Олівер, редактора «Food Timeline» проект почав своє існування більше століття тому в Європі, де шеф-кухарі розмістили столи на своїх кухнях, дозволяючи гостям повністю керувати процесом приготування.

Джулія Чайлд у “My Life in France” ділиться своїм досвідом відвідування стола шефа. Вона не тільки відбирала посуд для страв але й ставила під сумнів технологію приготування шефа, обладнання, яке він використовував та інгредієнти. Інколи це були випадкові можливості навчання, а подекуди й навмисні візити, щоб дізнатись більше про специфічну технологію приготування.

Основоположником концепції вважається шеф-кухар Чарлі Троттер з Чикаго. За ним всі інші ресторатори та кухарі запровадили такий ж проект, який був призначений лише для VIP-гостей і знаменитостей. Під час стола шефа ніхто не знає, що буде готуватись. Все залежить від смаків та вподобань гостей.

Якщо коротко, то

  • Один день
  • Один стіл
  • Один шеф

Я, Ігор Герилів, запрошую вас щоп’ятниці у ресторан Mon Chef стати свідком народження нашої з вами авторської кухні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *