Страви з гарбуза | Pumpkin recipes

На замовлення для моєї читачки Софії – страви з гарбуза

  1. Суп-пюре

Інгредієнти:

  • Гарбуз 1 невеликий у формі гітари (350 г)
  • Сир горгонзола 50 г
  • Цибуля порей 100 г
  • Вино біле сухе 80 г
  • Олія оливкова для смаження
  • Фуа-гра 80 г
  • Бекон 2 слайси
  • Коріандр мелений на кінчик ножа
  • Кориця мелена
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

Розпочинаємо з бекону. Запікаємо слайси при температурі 70 градусів протягом 4 годин.

Гарбуз попередньо запікаємо, не очищаючи від шкірки. Перед запіканням посипаємо коріандром та корицею. Температура запікання  170 градусів протягом 40-50 хв. Цибулю порей нарізаємо тонкими кружальцями, обсмажуємо на оливковій олії і додаємо запечений очищений гарбуз. Додаємо 40 г вина і заливаємо водою. Проварюємо все близько 15 хвилин. Перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Доводимо до смаку та додаємо спеції. Горгонзолу з’єднуємо з вином і розчиняємо до утворення сирного соусу.  Фуа-гру обсмажуємо на сухій сковорідці до золотої скоринки.

Подача: наливаємо крем-суп, в центр занурюємо шматок фуа-гра, поливаємо сирним соусом і прикрашаємо чіпсою з бекону.

  1. Гарнір до м’яса

Інгредієнти:

  • Гарбуз у формі гітари 300 г
  • Часник 4 зубчики
  • Аніс 1 зірочка
  • Перець чилі свіжий
  • Паприка червона мелена
  • Зіра
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

Гарбуз запікаємо при температурі 170 градусів протягом 40-50 хвилин. Перець чилі нарізаємо тонкими слайсами і розчавлюємо часник. Злегка обсмажуємо чилі та часник приблизно 30 секунд та додаємо запечений, довільно порізаний, гарбуз. Все тушкуємо і вкінці додаємо спеції.

При подачі посипаємо нарізаною кінзою або петрушкою. Можна подавати в якості пюре так і шматками.

На смак гарнір гостро-солодкий, до м’яса ідеально підходить.

 

  1. Американський гарбузовий пиріг (діаметр 20 см)

Інгредієнти:

  • Печиво орео 200 г
  • Вершкове масло 70 г
  • Гарбуз 600 г
  • Яйця 3 шт.
  • Кулінарні вершки 100 г
  • Фреш лимону (з половинки)
  • Шоколад чорний гіркий 50 г
  • Гвоздика 5 шт.
  • Крохмаль 1 ст. л

Спосіб приготування:

До гарбуза додаємо гвоздику, загортаємо у фольгу та  запікаємо при температурі 170 градусів протягом 40-50 хвилин.

Печиво орео перебиваємо в блендері до однорідної пісочної консистенції, додаємо масло і робимо тісто. Викладаємо його на дно форми, добре притискаючи, і ставимо в холодильник до охолодження.

Яйця збиваємо міксером до утворенні білої піни, додаємо перебитий в пюре охолоджений гарбуз, вершки, фреш лимону, крохмаль і продовжуємо збивати. Виливаємо масу на тісто у форму. Дрібно нарізаємо шоколад і посипаємо ним пиріг. Запікаємо при температурі 175 градусів протягом 25-30 хвилин. Шоколад при запікання змішається з гарбузовою масою і буде дуже гарна кірочка.

Pumpkin recipes

To order for my reader Sofia – recipes of pumpkin dishes

  1. Pureed Soup

Ingredients:

  • Pumpkin 1 small (350 g)
  • Gorgonzol cheese 50 g
  • Leek 100 g
  • Dry white wine 80 g
  • Olive oil
  • Foie gras 80 g
  • Bacon 2 slices
  • Coriander
  • Cinnamon
  • Salt, pepper

Cooking method:

First we will make bacon chips. Bake at 70 degrees for 4 hours.

Without removing the peel on pumpkin add coriander and cinnamon. Bake at 170 degrees until a fork can easily pierce it about 40-50 minutes. Cut leeks into thin slices, fry in olive oil and add peeled baked pumpkin. Add 40 g of wine and fill it with water. Boil everything about 15 minutes.  Puree everything  in a blender  and adjust salt and pepper to taste. Mix gorgonzola with wine and boil until it becomes sauce. Fry foie gras on a dry pan.

Serve: put cream soup, into the center dip a piece of fried foie gras, add cheese sauce and garnish with bacon chips.

  1. Pumpkin garnish for meat

Ingredients:

  • Pumpkin is shape of guitar 300 g
  • Garlic 4 cloves
  • Anise 1 piece
  • Fresh chili pepper 1 piece
  • Red paprika
  • Cuminum
  • Olive oil
  • Salt, pepper

Cooking method:

Bake pumpkin at 170 degrees until a fork can easily pierce it about 40-50 minutes. Cut the chili into thin slices and crush the garlic. Lightly fry chili and garlic for about 30 seconds and add the roasted, pumpkin. Boil everything and finally add salt and pepper.

Before serving add chopped cilantro or parsley. You can serve as mashed potatoes or like small pieces.

  1. Pumpkin pie (20 cm)

Ingredients:

  • Oreo biscuits 200 g
  • Butter 70 g
  • Pumpkin 600 g
  • Eggs 3 pcs.
  • Culinary cream 100 g
  • Fresh lemon (of half a lemon)
  • Black chocolate 50 g
  • Clove 5 pcs.
  • Starch 1 spoon

Cooking method:

Add cloves to the pumpkin, wrap in foil and bake at 170 degrees for 40-50 minutes.

Crush oreo cookies with a blender. The consistency has to be sandy. Add butter and make dough. Put it on the bottom of the form, tightly clamping, and leave in the refrigerator.

Beat the eggs with a mixer to form a white foam, add the mashed pumpkin, cream, fresh lemon, starch and continue to beat. Pour the mass out the dough into baking form. Сut the chocolate and sprinkle the cake with it. Bake at 175 degrees for 25-30 minutes.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *