Страви з баклажанів

Пропоную провести останні 3 дні літа з стравами з баклажанів. Нова страва кожного літнього дня)

1. Мусака – традиційна страва з баклажанів на Балканах і Близькому Сході.

Інгредієнти:

  • Баклажани 4 шт.
  • Сир сулугуні 300 г
  • Помідори 3 шт.
  • Яловичий фарш 300 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Сіль, перець
  • Свіжий базилік

Спосіб приготування:

Яловичий фарш тушкуємо у власному соці з порізаною дрібним кубиком цибулею протягом 1, 5 години. Не забудьте додати сіль та перець. За потреби доливаємо до фаршу воду або бульйон.

Баклажан нарізаємо слайсами завтовшки 5 см,  посипаємо сіллю. Забираємо сік з баклажану, щоб не гірчив. Після того обсмажуємо на грилі або сковорідці з двох сторін. Охолоджуємо. Помідор нарізаємо тонкими кільцями та натираємо сир сулугуні. Викладаємо у керамічну форму шарами: баклажан, фарш, помідор, дрібно порізаний базилік і сир сулугуні. Повторюємо тричі. За бажанням можна додати відварену і нарізану кільцями картоплю.

Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

 

2. Крем-суп з баклажанів

Інгредієнти:

  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Баклажан 3 шт.
  • Мускатний горіх
  • Вершки 200 мл
  • Вода 150 мл

Спосіб приготування:

Баклажан проколюємо виделкою і запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 -220 градусів протягом 20 хв. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями і тушкуємо протягом 15 хв. Запечений баклажан очищаємо від шкірки та додаємо до пасеровки. Додаємо воду і вершки. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Додаємо спеції за смаком і перебиваємо в блендері.

При подачі посипаємо кунжутом і лляною олією.

 

3. Запечений баклажан

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Кінза
  • Цукіні 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль перець
  • Сир камамбер

Спосіб приготування:

Баклажан розрізаємо навпіл по довжині, видаляємо м’якоть ложкою, залишаємо бортики 0,5 см. Помідор, болгарський перець, цукіні і м’якоть баклажана нарізаємо грубим кубиком (2 см) і тушкуємо до пів готовності на сковорідці. Додаємо спеції, часник і кінзу і начиняємо половинки баклажанів. Зверху на овочі викладаємо порізаний на слайси сир камамбер і запікаємо в духовці при температурі 170 градусів 15 хвилин.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *