Соус з лисичок до м’яса

Одне з головних правил сучасної кулінарії – використання локальних і сезонних продуктів. Тому пропоную вам приготувати м’ясо під соусом з лисичок.

Інгредієнти для соусу:

  • Лисички 300 г
  • Цибуля шалот 2 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Коньяк 50 г
  • Вино сухе біле 150 г
  • Насичений яловичий бульйон 500 г
  • Коріандр 2 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

Спершу потрібно помити гриби та видалити пісок під проточною водою. Часто лисички можуть бути гіркі, тому краще ошпарити їх кип’ятком. Цибулю шалот нарізаємо дрібним кубиком, часник розчавлюємо ножем і злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Тоді додаємо коньяк, потім вино та випарюємо все протягом 10 хвилин. Додаємо бульйон та виварюємо соус протягом 15 хвилин на середньому вогні.  Пізніше збільшуємо нагрів і додаємо заморожене вершкове масло та активно помішуємо. Жир в маслі увійде в реакцію з бульйоном, який трохи загусне. Додаємо спеції, лисички і проварюємо протягом 5 хвилин.

Соус можна вживати як гарячим так і холодним.

Чудово підходить до свинини чи яловичини на мангалі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *