Одне з головних правил сучасної кулінарії – використання локальних і сезонних продуктів. Тому пропоную вам приготувати м’ясо під соусом з лисичок.
Інгредієнти для соусу:
- Лисички 300 г
- Цибуля шалот 2 шт.
- Часник 1 зубчик
- Коньяк 50 г
- Вино сухе біле 150 г
- Насичений яловичий бульйон 500 г
- Коріандр 2 г
- Вершкове масло 80 г
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Спершу потрібно помити гриби та видалити пісок під проточною водою. Часто лисички можуть бути гіркі, тому краще ошпарити їх кип’ятком. Цибулю шалот нарізаємо дрібним кубиком, часник розчавлюємо ножем і злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Тоді додаємо коньяк, потім вино та випарюємо все протягом 10 хвилин. Додаємо бульйон та виварюємо соус протягом 15 хвилин на середньому вогні. Пізніше збільшуємо нагрів і додаємо заморожене вершкове масло та активно помішуємо. Жир в маслі увійде в реакцію з бульйоном, який трохи загусне. Додаємо спеції, лисички і проварюємо протягом 5 хвилин.
Соус можна вживати як гарячим так і холодним.
Чудово підходить до свинини чи яловичини на мангалі.