Еклери із заварного тіста – це не завжди солодкий десерт із кремом. Декілька змін у рецепті і ви вражатимете гостей вишуканою закускою
Інгредієнти розраховані на 25 еклерів, довжиною 10 см
Інгредієнти для тіста:
- Пшеничне борошно 100 г
- Семола 50 г
- Молоко 100 мл
- Вода 100 мл
- Вершкове масло 70 г
- Сіль 5 г
- Цукор 5 г
- Яйця 3 шт.
Змішуємо в сотейнику молоко, воду, вершкове масло, сіль, цукор. Розігріваємо, щоб масло розтопилось і доводимо все до кипіння. Поступово додаємо 2 види борошна, паралельно помішуючи лопаткою. Тоді зменшуємо нагрів і проварюємо тісто ще 10 хв, не забувайте постійно помішувати. Коли тісто охолоне, перекладаємо його в чашу для міксеру додаємо поступово по одному яйці. Отримаємо готове тісто на еклери.
Висаджуємо еклери на деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком, за допомогою кондитерського мішка з насадкою (довжина 10 см)
Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 12 хвилин, тоді трохи відкриваємо духовку та печемо ще 10 хвилин.
Начинка 1 з лососем
Інгредієнти: Солоне або копчене філе лосося, авокадо, сир філадельфія, червона ікра, соус унагі.
В блендері перебиваємо авокадо та сир і викладаємо на еклер, потім лосось, зверху ікра і трішки соусу унагі.
Начинка 2 з хамоном
Інгредієнти: Хамон, трюфельна паста, маскарпоне, перець чилі, в’ялені томати
Хамон нарізаємо, маскарпоне змішуємо з трюфельною пастою, додавши дрібно нарізаний перець чилі. Викладаємо на еклер спершу пасту, потім прошуто і зверху посипаємо нарізаним в’яленим томатом.
Начинка 3 вегетеріанська
Інгредієнти: томати конкасе, в’ялені томати, каперси, мигдалеві пластівці, сир рікота.
Викладаємо на еклер сир рікота, потім змішані томати, додаємо нарізані каперси та посипаємо пластівцями