Солоні еклери з лососем, хамоном та томатами

Еклери із заварного тіста – це не завжди солодкий десерт із кремом. Декілька змін у рецепті і ви вражатимете гостей вишуканою закускою

Інгредієнти розраховані на 25 еклерів, довжиною 10 см

Інгредієнти для тіста:

  • Пшеничне борошно 100 г
  • Семола 50 г
  • Молоко 100 мл
  • Вода 100 мл
  • Вершкове масло 70 г
  • Сіль 5 г
  • Цукор 5 г
  • Яйця 3 шт.

Змішуємо в сотейнику молоко, воду, вершкове масло, сіль, цукор. Розігріваємо, щоб масло розтопилось і доводимо все до кипіння. Поступово додаємо 2 види борошна, паралельно помішуючи лопаткою. Тоді зменшуємо нагрів і проварюємо тісто ще 10 хв, не забувайте постійно помішувати. Коли тісто охолоне, перекладаємо його в чашу для міксеру додаємо поступово по одному яйці.  Отримаємо готове тісто на еклери.

Висаджуємо еклери на деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком, за допомогою кондитерського мішка з насадкою (довжина 10 см)

Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 12 хвилин, тоді трохи відкриваємо духовку  та печемо ще 10 хвилин.

 

Начинка 1 з лососем

Інгредієнти: Солоне або копчене філе лосося, авокадо, сир філадельфія, червона ікра, соус унагі.

В блендері перебиваємо авокадо та сир і викладаємо на еклер, потім лосось, зверху ікра і трішки соусу унагі.

Начинка 2 з хамоном

Інгредієнти: Хамон, трюфельна паста, маскарпоне, перець чилі, в’ялені томати

Хамон нарізаємо, маскарпоне змішуємо з трюфельною пастою, додавши дрібно нарізаний перець чилі. Викладаємо на еклер спершу пасту, потім прошуто і зверху посипаємо нарізаним в’яленим томатом.

Начинка 3 вегетеріанська

Інгредієнти: томати конкасе, в’ялені томати, каперси, мигдалеві пластівці, сир рікота.

Викладаємо на еклер сир рікота, потім змішані томати, додаємо нарізані каперси та посипаємо пластівцями

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *