Тунець – один із основних морських продуктів. Через свою ніжність та особливий вишуканий смак, м’ясо тунця користується величезною популярністю у світі. Французи називають його «морською телятиною» за нетиповий рибний смак, а за особливий рожевий чи темно-червоний колір м’яса – «троянда морів».
Таку виняткову увагу до себе тунець отримав не лише через свої смакові якості, але й за свою особливу користь.
Тунець – дивовижна риба за своїм складом, і є джерелом легко засвоюваного білка, вітамінів і мінералів з дуже низьким вмістом жиру. Це продукт, багатий на кислоти омега-3 та омега-6, які допомагають у боротьбі з холестерином. Також незвичайна користь тунця полягає в його здатності впливати на зміцнення імунітету за рахунок вироблення антитіл, що сприяють зменшенню кількості алергічних реакцій в організмі людини.
ОБИРАЄМО ТУНЕЦЬ
Хоча тунець дуже жирна риба, вона швидко сохне, тому важливо купувати або свіжу тушку або у вакуумному пакуванні. Зазвичай тунець продають уже нарубленим на стейки – обирайте ту рибу, м’ясо якої вологе та має свіжий приємний запах.
ЗАПІКАЄМО
Розігрійте духовку д 220о . Змажте протвінь олією та виложіть на ного стейки. Якщо Ви попередньо не маринували рибу, змажте її оливковою олією та приправте сіллю та перцем до смаку. Запікайте протягом 7-10 хв. Стейки при цьому не повинні бути грубші 2 см.
СМАЧНОГО ТА ДО ЗУСТРІЧІ В РЕСТОРАНІ MON CHEF