Сир і вино

Зовсім скоро у Львові – свято Сиру та Вина. Протягом трьох днів свята пройде Ярмарок сирів та вин, різноманітні кулінарні майстер-класи, працюватиме арт-майстерня.  Чим не привід для хорошого настрою?

Сьогодні, я хочу розповісти Вам про сири. Чи знайомі ми з історію їх походження? Чи знаємо з чим смакувати? Отже,до Вашої уваги, моя добірка вишуканих сирів.

Пармезан

Просто купуючи пармезан, ви вже вибираєте сир найвищої якості. Його унікальність таїться в найдавнішій рецептурі, що йде корінням в Середньовіччя, найсуворіших правилах виробництва і природні особливості регіону Італії, який подарував всьому світу неповторний продукт.

Цар сирів виготовляється виключно в провінціях Парма, Реджо-Емілія, Модена, Болонья (на захід від річки Рено) і Мантуя (на південь від річки По).

Пармезан добре пробувати один або зі свіжими фруктами (грушами, інжиром, виноградом або ківі), сушеними фруктами, медом з квітів акації або суничного дерева. Однак найбільше підходить до нього, на мій погляд – кілька крапель традиційного бальзамічного оцту з Модени або Реджо Емілії.

Сир Брі

Французький сир брі -король сирів, його смак неможливо забути

Звідки до нас прийшов сир брі з цвіллю і що в ньому особливого? Він відрізняється дуже м’якою і ніжною консистенцією, а також невисокою жирністю. Вперше його приготували в регіоні Франції, який називався Брі. З його допомогою піддані виплачували данину королям.

Його треба поєднувати з білим вином і фруктами. Також ви можете їсти його просто так. Він відмінно доповнює бутерброди і салати. Запечений сир відрізняється оригінальним смаком і ніжною консистенцією. Брі також вживають з горіхами і ягідними соусами.

 

6349572637ae53fb3d6e3f384abeedd2

Сир Горгонзола

Неподалік від Мілана знаходиться невелика італійська провінція Горгонзола, відома всьому світу тим, що тут місцевими жителями багато століть виготовляється особливий сорт сиру з пліснявою, присутність якої надає його смаку особливу пікантність. Сир «Горгонзола» є одним з найзнаменитіших блакитних сирів, які отримали цю назву завдяки наявності в своїй структурі пророслих цвілевих культур, які мають блакитний відтінок. Сир часто використовується в рецептах всіляких супів, салатів і соусів. Його специфічний смак чудово підходить для поєднання з овочами, шоколадом і медом та волоськими горіхами.

 

Сир Пекоріно

Сир Пекоріно є відмінною самостійною закускою, яка ідеально поєднується з грушами, виноградом і волоськими горішками. Також подавати цей продукт можна до домашнього хліба з медом. Подрібнений сир Пекоріно використовують як добавки до пасти, піци, лазіння і до запіканок. Прекрасно поєднується цей продукт з винами. Крім цього, з сиру Пекоріно можна готувати соуси, які підходять як до овочевих і м’ясних страв.

 

Запрошую насолодитись смаком вишуканих сирів та келихом хорошого вина до нашого ресторану Mon Chef

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *