Секрети приготування соковитої качки від шефа

Інгредієнти:

  • Качка
  • Тим’ян
  • Олія соняшникова
  • Часник
  • Апельсин
  • Ківі
  • Сіль, перець

Правила вибору качки:

По-перше, ніколи не купуйте качку на ринку, вона там переважно стара. Аби це перевірити потрібно глянути на качине м’ясо. Воно не має бути темно-бордового відтінку, а ніжно-червоного кольору з прошарком підшкірного жиру. Саме цей жир допоможе нам зробити качку ніжною та соковитою.

Неприємного запаху не буде, оскільки качка молода. Чи знали ви, що цей запах качка отримує через те, що плаває у водоймі?

Спосіб приготування

  1. Підготуємо качку: видаляємо зі шкіри останки пір’я, промиваємо від залишків внутрішніх органів і починаємо її маринувати.

Маринад:

  1. Додаємо в сотейник олію, приблизно 100 г, 3 зубчика часнику, цедру 1 апельсина і тим’ян (2 гілочки). Нагріваємо суміш приблизно до 40 градусів. Добре змащуємо качку з середини та ззовні. Щоб качка краще ввібрала у себе, зробіть невеличкі проколи на шкірі. Додаємо сіль та перець.
  2. На малій терці натираємо ківі і змащуємо качку ззовні та в середині.
  3. Залишаємо качку приблизно на 2-3 години у холодильнику.

Якщо любите хрустку скоринку, то качку запікаємо без рукава, лише на керамічному деко. Якщо ж скоринка вам не до смаку, то  запікаємо в рукаві.

  1. Добре розігріваємо духовку до 170-180 градусів  та випікаємо м’ясо протягом 40-50 хв.

На гарнір до качки добре підійде чорна сочевиця або крупи і, звісно, яблука (карамелізовані чи печені) або груші.

Гарантую вам, що завдяки ківі качка буде ніжною та соковитою.

Хай смакує!

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *