Секрети приготування телятини

Хоча телятина – це «молода яловичина», у телятини є свої особливості приготування, що дозволяють готувати смачні і корисні дієтичні страви. М’ясо молодих ще молочних телят, ніжніше і вимагає знання особливостей поводження з ним, інакше ви просто викинете гроші на вітер і не зможете оцінити всі його переваги.

  1. Не готуйте телятину на великому вогні та при високій температурі. Виняток – коли термічна обробка здійснюється дуже швидко та інтенсивно. У всіх інших випадках з цим м’ясом потрібно поводитись дуже ніжно.
  2. Щоб зволожити телятину в процесі приготування, оберніть її беконом – він зробить страву соковитішою і створить приємний аромат.
  3. У процесі приготування печені або запікання телятини, її слід дуже часто поливати соками що виділяються, або соусом, вином чи бульйоном.
  4. Телятина дуже добре поєднується з грибами, сиром Пармезан, каперсами, анчоусами та гірчицею.
  5. Цікавий смак можна отримати додавши при готуванні біле вино, вершки, коньяк, бальзамічний оцет, кокосове молоко або оливкову олію.
  6. З овочів відмінно доповнюють смак телятини морква, селера, помідори, картопля, цибуля, часник, цибуля-порей.
  7. Кращими компаньйонами серед трав і спецій для цього м’яса будуть шавлія, петрушка, лавровий лист, естрагон, чебрець, цибуля-порей, розмарин, базилік, чорний перець і мускатний горіх.
  8. Маринувати телятину не обов’язково, але годинне маринування додає м’ясу більш багатий аромат і дозволяє приготувати її ще швидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *