Секрети приготування смачного яблучного шарлоту

Як показує практика, багато хто починає навчання кулінарному мистецтву з яблучних пирогів, які поєднують в собі доступність продуктів та легкість приготування.

Походження назви цієї страви точно не відомо. За однією версією, слово шарлотка походить від давньоанглійського «charlyt» і означає десерт, для приготування якого використовувалися збиті яйця, цукор і молоко. За іншою версією, своєю назвою шарлотка зобов’язана королеві Шарлотті, яка займалася яблуневими садами. Деякі вірять, що назву десерту дав якийсь кухар, закоханий в жінку на ім’я Шарлотта.
Для приготування мого фірмового яблучного шарлоту необхідно:

  • Яблука
  • Кориця
  • Какао
  • Борошно
  • Вершкове масло
  • Сіль
  • Цукор
  • Апельсин
  • Гірчиця в зернах

✔️ Яблука нарізаємо тоненькими слайсами, додаємо корицю, поміщаємо у формочку та заливаємо цукровою карамеллю.

✔️ Для пісочної основи перетираємо масло з борошном, какао та цукром і додаємо дрібку солі. Запікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин. Чекаємо до повного вистигання і подрібнюємо печиво в дрібну крихту. Після цього додаємо знову вершкове масло в пропорції: 100 г крихти на 200 г масла.

✔️ Запікаємо яблука при температурі 180 градусів 15 хвилин. Чекаємо поки вистигне.

✔️ За цей час приступимо до апельсинового джему: цедру, проварюємо в цукровому сиропі, додаємо апельсинову м’якоть, нарізану попередньо кубиками, і томимо 2 години на легкому вогні.

✔️ В кінці приготування джему додаємо гірчицю в зернах. Це додасть йому дуже цікавого смаку.

Подача: пісочна основа, яблука і зверху апельсиновий джем. Для прикраси я використовую м’яту та фізаліс.

Саме з тим десертом я розпочав свою кар’єру у ресторані Mon Chef, тому щиро запрошую скуштувати його у моїй інтерпретації!

0 Comments Add yours

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *