Як показує практика, багато хто починає навчання кулінарному мистецтву з яблучних пирогів, які поєднують в собі доступність продуктів та легкість приготування.
Походження назви цієї страви точно не відомо. За однією версією, слово шарлотка походить від давньоанглійського «charlyt» і означає десерт, для приготування якого використовувалися збиті яйця, цукор і молоко. За іншою версією, своєю назвою шарлотка зобов’язана королеві Шарлотті, яка займалася яблуневими садами. Деякі вірять, що назву десерту дав якийсь кухар, закоханий в жінку на ім’я Шарлотта.
Для приготування мого фірмового яблучного шарлоту необхідно:
- Яблука
- Кориця
- Какао
- Борошно
- Вершкове масло
- Сіль
- Цукор
- Апельсин
- Гірчиця в зернах
✔️ Яблука нарізаємо тоненькими слайсами, додаємо корицю, поміщаємо у формочку та заливаємо цукровою карамеллю.
✔️ Для пісочної основи перетираємо масло з борошном, какао та цукром і додаємо дрібку солі. Запікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин. Чекаємо до повного вистигання і подрібнюємо печиво в дрібну крихту. Після цього додаємо знову вершкове масло в пропорції: 100 г крихти на 200 г масла.
✔️ Запікаємо яблука при температурі 180 градусів 15 хвилин. Чекаємо поки вистигне.
✔️ За цей час приступимо до апельсинового джему: цедру, проварюємо в цукровому сиропі, додаємо апельсинову м’якоть, нарізану попередньо кубиками, і томимо 2 години на легкому вогні.
✔️ В кінці приготування джему додаємо гірчицю в зернах. Це додасть йому дуже цікавого смаку.
Подача: пісочна основа, яблука і зверху апельсиновий джем. Для прикраси я використовую м’яту та фізаліс.
Саме з тим десертом я розпочав свою кар’єру у ресторані Mon Chef, тому щиро запрошую скуштувати його у моїй інтерпретації!
Скопійовано на СМАЧНИЙ БЛОГ ВІД ШЕФА РЕСТОРАНУ Mon Chef.