Секрети приготування листкового тіста

Коли приходить натхнення на круасан чи будь-які інші вироби з листкового тіста стає лячно) Поширена думка, що його приготування – це процес, який вимагає надзвичайної уваги, терпіння і сили. Я готовий розвінчувати міфи

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 580 г
  • Крижана вода 240 мл
  • Живі дріжджі 40 г
  • Цукор 60 г
  • Сіль 10 г
  • Вершкове масло (розм’якшене) 70 г
  • Вершкове масло (82% жирності) 290 г

Спосіб приготування:

В крижаній воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукор, борошно, розм’якшене вершкове масло і сіль та замішуємо протягом 35 хв.

Крижана вода потрібна для того, щоб уповільнити бродіння дріжджів і випічка вийшла пухкою.

Залишаємо готове тісто в холодильнику на 1 годину для набухання клейковини.  Беремо 290 г масла натираємо на грубій тертці і формуємо у вигляді квадрату, товщиною 1 см. Загортаємо наш квадратик  масла в холодне тісто і розкачуємо так, щоб масло розійшлось рівномірно в середині тіста. Тоді складаємо тісто в три рази

і ставимо на 30 хвилин в холодильник. Повторюємо таку процедуру з складанням ще двічі. Не забувайте після того, як склали тісто, обов’язково поставити в холодильник, це важливо!

Тепер випікання пухких круасанів точно не буде проблемою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *