Коли приходить натхнення на круасан чи будь-які інші вироби з листкового тіста стає лячно) Поширена думка, що його приготування – це процес, який вимагає надзвичайної уваги, терпіння і сили. Я готовий розвінчувати міфи
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку 580 г
- Крижана вода 240 мл
- Живі дріжджі 40 г
- Цукор 60 г
- Сіль 10 г
- Вершкове масло (розм’якшене) 70 г
- Вершкове масло (82% жирності) 290 г
Спосіб приготування:
В крижаній воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукор, борошно, розм’якшене вершкове масло і сіль та замішуємо протягом 35 хв.
Крижана вода потрібна для того, щоб уповільнити бродіння дріжджів і випічка вийшла пухкою.
Залишаємо готове тісто в холодильнику на 1 годину для набухання клейковини. Беремо 290 г масла натираємо на грубій тертці і формуємо у вигляді квадрату, товщиною 1 см. Загортаємо наш квадратик масла в холодне тісто і розкачуємо так, щоб масло розійшлось рівномірно в середині тіста. Тоді складаємо тісто в три рази
і ставимо на 30 хвилин в холодильник. Повторюємо таку процедуру з складанням ще двічі. Не забувайте після того, як склали тісто, обов’язково поставити в холодильник, це важливо!
Тепер випікання пухких круасанів точно не буде проблемою