Річкова форель фарширована гороховим пюре

Інгредієнти:

  • Форель 1 шт.
  • Горох зелений 150 г
  • Сухий часник
  • Тим’ян
  • Оливкова олія
  • Морська сіль

Соус:

  • корінь імбиру 100 г
  • лимон (половина)
  • рибний або курячий бульйон 50 г
  • вершкове масло 50 г
  • гвоздика 1 шт.
  • цукор 1 ч. л.

 

Спосіб приготування:

Очищаємо форель, виймаємо хребет та маринуємо в солі, часнику, тим’яні та оливковій олії. Відварюємо горох в киплячій воді протягом 2 хвилин. Горох перебиваємо в пюре та начиняємо ним рибу. Загортаємо животик і скручуємо форель мотузкою. Запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 10 хвилин. Перед запіканням можна змастити розтопленим вершковим маслом.

Соус:

Вичавлюємо фреш з імбиру та лимону, додаємо бульйон і доводимо все до кипіння, додаємо цукор і заморожене вершкове масло. Помішувати сотейником, поки масло не розтопиться, а соус затягнеться. При подачі форель акуратно нарізаємо гострим ножем на кільця і поливаємо імбирно-лимонним соусом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *