Інгредієнти:
- Форель 1 шт.
- Горох зелений 150 г
- Сухий часник
- Тим’ян
- Оливкова олія
- Морська сіль
Соус:
- корінь імбиру 100 г
- лимон (половина)
- рибний або курячий бульйон 50 г
- вершкове масло 50 г
- гвоздика 1 шт.
- цукор 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Очищаємо форель, виймаємо хребет та маринуємо в солі, часнику, тим’яні та оливковій олії. Відварюємо горох в киплячій воді протягом 2 хвилин. Горох перебиваємо в пюре та начиняємо ним рибу. Загортаємо животик і скручуємо форель мотузкою. Запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 10 хвилин. Перед запіканням можна змастити розтопленим вершковим маслом.
Соус:
Вичавлюємо фреш з імбиру та лимону, додаємо бульйон і доводимо все до кипіння, додаємо цукор і заморожене вершкове масло. Помішувати сотейником, поки масло не розтопиться, а соус затягнеться. При подачі форель акуратно нарізаємо гострим ножем на кільця і поливаємо імбирно-лимонним соусом.